Populære sporter
All sport
Vis alt

Tengstedt klar for Benfica: – Litt vemodig

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 11/01/2023 klokken 21:45 GMT+1

Rosenborg mister sin danske gullkalv etter kun en halv sesong i Trondheim.

Casper Tengstedt

Foto: NTB

Rosenborg bekrefter salget av Casper Tengstedt på sine hjemmesider.
– Det er litt vemodig. Jeg har hatt det veldig fint i Rosenborg, men nå venter det en ny utfordring som jeg ser frem i mot, sier Tengstedt til rbk.no.
– Det har vært veldig viktig for min utvikling at jeg har trivdes i garderoben og alt det som skjer utenfor garderoben. Jeg følte meg velkommen fra første dag og det har vært viktig for meg, fortsetter han.
Tengstedt har tidligere uttalt at det måtte noe ekstraordinært til for at han skulle forlate RBK i vinter, og nå er han klar for de portugisiske serielederne Benfica, som også er videre i Champions League. Han har signert en avtale ut 2028-sesongen med sin nye klubb.
Den danske 22-åringen leverte en fantomhøst for RBK etter overgangen fra Horsens. Spissen scoret 15 mål og hadde 9 målgivende pasninger på kun 14 kamper i Trondheim, noe som gjorde at interessen fra europeiske storklubber dukket opp tidlig.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Ustoppelige Tengstedt med ny suser: – Hva er denne mannen laget av?

– Historisk avtale

RBK hadde gode forhandlingskort på hånda da Benfica tok kontakt. 22-åringen signerte en kontrakt med trønderne som strakk seg ut 2026-sesongen da han signerte tilbake i august.
TV 2 rapporterer om at spissen selges for en sum på minst 100 millioner kroner og en totalpakke på nærmere 120. Rosenborg skal også ha sikret seg en videresalgsklausul på 15 prosent.
– Det er en historisk avtale for Rosenborg, men samtidig trist å miste en så god spiller. Men når den sportslige pakken for Casper og den økonomiske pakken for oss er så bra, da ble det en enkel avgjørelse, sier sportslig leder Micke Dorsin etter at overgangen ble bekreftet.
– Prosessen har gått ganske fort. Men det har vært en fin og intenst forhandling. Vi har holdt på en liten stund og det har blitt jobbet veldig bra fra begge parter. Vi har også fått jobbet i fred ettersom det ikke har kommet ut i media før helt på oppløpssiden, fortsetter han.
Discoverys fotballekspert Asbjørn Myhre beskrev avtalen som «en fantastisk deal» for Rosenborg på tirsdag.
– Akkurat sånn norsk klubbdrift skal være, å identifisere noe ikke alle ser og tjene grovt på det. Når det kommer et bud i den størrelsesorden, så har de ikke noe valg.
picture

Tengstedt med drømmescoring: – En helt vanvittig scoring

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame