MOLDE (Eurosport.no):
Etter frokosten til Moldes spillergruppe på Aker stadion er atmosfæren god morgenen etter hjemmetapet mot Arsenal. Prestasjonen var tidvis god, og særlig i 1. omgang hang moldenserne igjen godt med storlaget fra London.
Eliteserien
Kandidat årets mål: Thomas Lehne Olsen
17 TIMER SIDEN

Må smile av Sheriff-missen

Det nybakte stopperparet Stian Gregersen og Sheriff Sinyan, med henholdsvis smoothie og rykende varm te da han møter Eurosport til et intervju på vei ned til en restitusjonsøkt i stadionanleggets kjelleretasje.
Sistnevntes enorme miss fra få centimeters hold i 1. omgang er tema blant spillerne.
– Vi har snakket litt om det, han er litt sjokkert, det er en utrolig stor sjanse, sier Gregersen.
Sinyan selv, som med sin ruvende fysikk har kommet til mange gode muligheter på dødballer uten å score denne sesongen, er nærmest lattermild over at han presterte å bomme. Ballen traff ankelen hans og spratt tilbake langs målstreken istedenfor å krysse linjen, og Holmlia-gutten har fått med seg skriveriene om at sjansemissen minner om en Liverpool-stopper Phil Babb hadde på 1990-tallet.
En situasjon talende for en spiller som ikke har scoret i obligatorisk kamp siden høsten 2016, for Lillestrøm mot Stabæk.

Meget godkjent makkerdebut

Men midtstopperne er ikke i Molde primært for å score mål. I går startet de to sin første kamp sammen for sesongen, og fik ros av Molde-sjef Erling Moe for innsatsen.
Det syns Gregersen er hyggelig, for han innrømmer at det var et visst spenningsmoment at de to har såpass få minutter i beina som makkere.
– Kjemien mellom oss var ganske bra. Jeg var litt spent før kampen da vi kun har spilt 30 minutter sist kamp mot Stabæk, men vi gjorde en solid kamp. Nervøs var jeg ikke, men med ny makker er man litt spent. Men vi løste det på en god måte, synes Gregersen.
– Å lykkes bra mot en motstander som Arsenal igjen, hva slags følelse gir det?
– Det er artig med god omtale, men det er også litt skuffende at vi slipper inn tre mål. Jeg har vært litt uheldig med skader, men det er artig at prestasjonene ute på banen ikke blir preget av det. Jeg hadde en god sesong i fjor, så det er gøy at folk har fått opp øynene også, sier kristiansunderen som kun spilte sin 15. kamp for sesongen. I 13 av dem har laget unngått tap. Det er kun Arsenal som har vunnet over Molde med Gregersen i aksjon i 2020.

Brennhet på markedet

Sesongen i Elfsborg i fjor gjorde at flere klubber fikk øynene opp for midtstopperen, og i januar avviste Molde, ifølge TV 2 et bud fra Championship-klubben Wigan. Den gang skal budet ha ligget på rundt 3,5 millioner kroner.
Tidligere i november skrev Nettavisen at MLS-klubben Sporting Kansas City hadde lagt inn et bud på rundt sju millioner norske kroner på Molde-forsvareren.
Det ble aldri bekreftet fra offisielt hold, men nå vedgår Gregersen at det har vært avvist bud på ham, men at det også forhandles om en avtale som kan sluttføres for januar 2021.
– Det er artig at folk snakker om interessen. Det har jo kommet bud også, men jeg har fokus ut Molde ut året, så får vi se hva som skjer. De er i dialog, som jeg vet, sier han om budet.
– Det er snakk om en overgang i januar?
– Ja.
– Kan du si hvilken klubb eller liga det er snakk om?
– Nei. Og nei, smiler han.
– Men noe som er interessant for deg?
– Ja.
– Dreier det seg om en topp 5-liga?
– Eh. Jeg vet ikke, gliser Gregersen, som blir stadig mer kortfattet i svarene sine.
– Men det forrige budet i sist vindu ble avvist, mens man nå forhandler om hva som kan skje neste år?
– Ja, jeg forstår det sånn.

Lanserer Russland-overgang

I denne ukens Indre Bane-podcast uttalte Eurosport-ekspert Joacim Jonsson at han gjerne ser Gregersen i russisk fotball.

Ønsker å se Molde-profilen i russisk fotball: – Passer han bra

– Dette er kampen Gregersen skal spille seg til en kontrakt med en europeisk klubb? Jeg sier ja, hvis han leverer mot Arsenal er det «bye, bye Molde» før 2021. Da snakker vi om Rostov, Torpedo Moskva, den kategorien klubber. Jeg tenker Gregersen til Russland, litt russiske rubler. Da kan Molde få 12-15 millioner kroner for ham. Han er ikke purung, glem ikke det, sa Jonsson i podcasten.
Gregersen sier han har et positivt inntrykk av den russiske ligaen.
– Jeg kjenner ikke så godt til det, men jeg vet at Mathias Normann spiller der og stortrives, så det er ikke en dårlig liga. Jeg har snakket med ham og han storkoser seg, sier Gregersen.
– Er det Russland det er snakk om for din del, eller tar Joacim Jonsson det ut av det blå?
– Jeg vet ikke, sier han og ler.
Han bedyrer at en eventuell forlengelse av årets Europa League-eventyr, med sluttspill fra februar av, kan gjøre at han blir værende i Molde utover januar også.
– Selvfølgelig, men jeg har ikke tenkt så langt egentlig. Jeg har fokus på det jeg skal gjøre hver dag, fram til neste år.
Kontrakten til Gregersen går ut etter 2022-sesongen. Alt tyder likevel på at han er tapt for Molde lenge før den tid.
Det har ikke lyktes Eurosport å få en kommentar fra Moldes direktør Ole Erik Stavrum fredag.
Eliteserien
Dette er årets mål i Eliteserien og OBOS-ligaen
18 TIMER SIDEN
Eliteserien
En av ekspertene vraker Ohi på sitt «Årets lag»: – Kan nesten trekke lodd
20 TIMER SIDEN