AKER STADION (Eurosport.no):
En stadig dalende formkurve med fire tap på de sju siste Premier League-kampene, skuffende offensive forestillinger, få scoringer uke etter uke, og angrepstall som viser at det ikke er noe som tyder at det skal løsne med det første, har Mikel Arteta vært under stadig kraftigere press de siste ukene.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
2 TIMER SIDEN
På de siste fem seriekampene har Arsenal scoret ett mål, straffesparket som gav 1-0 på Old Trafford mot Manchester United. Sist laget opplevde nettsus i åpent spill i Premier League var 4. oktober.

Misnøyen brer om seg

#ArtetaOut sprer seg blant Arsenal-supportere på sosiale medier, som allerede etter et knapt år med den tidligere midtbanemaestroen ved roret har fått nok av stagnerende og lite inspirerende fotball. De er godt vant, de røde supporterne fra Nord-London.
I Europa League, der Arteta har mønstret et b-preget og ungt mannskap, har det derimot sett bedre ut og før turen til Aker stadion torsdag kveld var det aldri tvil om at Arsenal blir gruppevinnere i pulje B. Men etter en ny kamp uten mål, samt Nicolas Pépé sitt røde kort mot Leeds søndag, var det viktig for londonerne å prestere i Romsdalsbyen.
Etter en ny, jevnspilt 1. omgang, der Moldes Sheriff Sinyan hadde en gedigen sjanse til å score for hjemmelaget, var det klasseforskjell på lagene i en timinutters periode i starten av 2. omgang. Det holdt for Arsenal som gikk opp til 2-0, og på tampen økte til 3-0. Dermed står laget med 12 scoringer på fire gruppespillskamper i Europa.
Den målformen håper Arteta å ta med seg videre inn i Premier League, sier Arsenal-manageren på Eurosports spørsmål på pressekonferansen etter kampen.
– Det er det vi ønsker å gjøre. Vi har vært mer effektive i denne turneringen. Det kan ha med å gjøre med bruken av enkelte spillere i visse posisjoner, det kan ha med motstanderen å gjøre – det er flere faktorer. Jeg må si at hvis vi ønsker å kjempe med de største klubbene så er vi nødt til å forbedre hvor mange mål vi scorer. Defensivt har vi sett bedre ut med fire kamper uten baklengs de siste seks, som er ganske bra, men offensivt er tallene våre definitivt nødt til å forbedre seg, svarte Arteta.

Pépés lille revansje

Spanjolen fikk mange spørsmål om Pépés forestilling, som var i søkelyset etter «nedskallingen» mot Leeds. Ivorianerens røde kort førte til massive, negative meldinger retning 25-åringen, så ille at Arsenal valgte å gå ut på egne hjemmesider og fordømme hetsen.
Torsdag var rekordsigneringen tilbake i brukbart slag, inklusive en flott 1-0-scoring.
– Jeg er veldig fornøyd med ham. Etter skuffelsen med å ha opplevd noe negativt vil du se en reaksjon og jeg kunne se fra første minutt at kroppsspråket hans var et helt annet. Han scoret et mål, kunne fått ett eller to til, han skapte noen gode angrep og jobbet hardt for laget, skrøt Arteta.
Saken fortsetter etter videoen:

Brann mot LAN, Glimts veiskille og nedrykksnerver

Flere spørsmål til norsk presse var det ikke rom for, i følge Arsenals pressesjef, dermed ble det ingen spørsmål om hvordan manageren vurderer styrkeforholdet mellom Rapid Wien og Molde i kampen om andreplassen i gruppa. Ei heller om det var noen på Molde-laget som utmerket seg, i en kamp der midtstopperparet Sinyan og Stian Gregersen igjen stod fram som meget solide.

Gregersen- og Sinyan-ros

Moldes Erling Moe var derimot full av lovord om stopperne sine, på spørsmål fra Nettavisen om dette var en forestilling som tilsier at Gregersen er klar for å ta steget ut.
– Dette vil jeg tro er et av de bedre vinduene å prestere godt i. Stian er igjen veldig bra. Han har forståelse, luftstyrke og fart. Stian har det meste. Han og Sheriff gjør en bra kamp, sa Moe.
Molde-sjefen ergret seg litt over at laget hans ikke benyttet seg av muligheten til å komme foran i 1. omgang, og troen på minst ett MFK-poeng var sterk i hjemmegarderoben i pausen, men laget presterte ikke opp mot sitt aller beste torsdag.
– Det har noe med motstanderen å gjøre. Det kan vi ikke ta fra dem. I store perioder er vi der vi skal være, men vi skaper ikke nok. Vi tør å bruke ballen, men så ser du kvaliteten i dem vi møter. Vi trenger å spille flere sånne kamper for å knekke koden. Det jeg er stolt av i dag, er at vi går utpå og gir det et skikkelig forsøk. Desverre er vi ikke gode nok til å klare det i dag, men det er sånt vi må ta med oss og lære fort av, sa Moe til Eurosport på spørsmål om de varierende omgangene.
Joacim Jonsson mener Gregersen ville passet godt inn i russisk fotball. Se hvorfor her:

Ønsker å se Molde-profilen i russisk fotball: – Passer han bra

Eliteserien
Bakke om Åsen-kontrakt: – Lettere å bygge rundt en slik brikke
4 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Lillebo forklarer feiringen: – Biting holder vi oss for god til
18 TIMER SIDEN