I et stort intervju med svenske Aftonbladet åpner nemlig den nåværende Vålerenga-spilleren opp om hvordan det gikk til da han ble solgt fra Bodø/Glimt til Pyramids i Egypt høsten 2019.
Det var september 2019, og Glimt skjønte at det var muligheter til å få gode penger for svensk-tunisieren. Her hjemme snakket mange om at klubben solgte seg ut av gullkampen ved å la 28-åringen gå, men et bud på 15 millioner klarte ikke Glimt å si nei til. Layouni forteller om hans første reaksjon da Glimt fortalte at de hadde akseptert budet.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal
17 TIMER SIDEN
– De sa klubben het Pyramids. Jeg tenkte at «Hva? Ikke på tale om.» For meg hørtes Pyramids ut som et slags show-lag, sier han til den svenske avisen.
Han fikk forklart at klubben prøvde å gjøre seg til Afrikas PSG. En ressurssterk satsing med investorer og den klart rikeste klubben i Egypt. Han fikk agenten til å sende over kontraktsforslaget han eventuelt skulle få.
– Da ble jeg interessert. Det var en avtale som jeg aldri ville fått i Europa. Jeg var 25 år og hadde aldri tjent store penger på fotballen. Dette ville innebære et helt nytt liv for meg på den andre siden. Det gikk ikke an å takke nei til.
Layouni dro fra Bodø til Kairo. En reise han forteller tok 18 timer, uten at han sov et eneste sekund. Da han endelig kom fram og møtte klubben ringte Glimt og ba han komme hjem igjen.
– Forhandlingene mellom klubbene hadde steilet. Glimt ville plutselig ha en videresalgsklausul, men da hadde Pyramids endret budet fra 15 millioner og ned til 10 millioner.

Pass-problemer

Dette var på overgangsvinduets siste dag. Layouni hadde fortsatt ikke sovet siden han var i Norge. Han ble transportert rundt omkring til alle slags steder, men klubbene var fortsatt ikke enige. Vinduet stengte ved midnatt, og i 23-tiden forteller Layouni at Pyramids gikk med på 13 millioner kroner. Men også det skal Glimt ha takket nei til.
– Da så det virkelig ut som alt skulle renne ut i sanden. Jeg ble fly forbanna. Til slutt bestemte jeg meg for å betale mellomlegget på to millioner selv.
Det var bare ett problem. Man trenger passet sitt for å kunne registrere en overgang, og Layounis mobilbilde av eget pass var ødelagt av blitsen han brukte til å ta det. Det var rett og slett et dårlig bilde av passet. Det var kun minutter igjen før vinduet stengte. Selve passet lå fysisk hos det tunisiske landslaget.
– Jeg ringte den ansvarlige på landslaget for å spørre om nytt bilde. Da var klokken 23:50. Han satt på en café en halvtime unna der passet lå. Han sa han ikke kom til å rekke det. Da fortalte jeg han bare at jeg kommer til å være utrolig generøs om han får det til. Han måtte få det til, forteller han.
23:57 tikket det inn et bilde av passet. 23:59 skal overgangen ha blitt godkjent. Han sier at han den dag i dag fortsatt ikke aner hvordan det hele løste seg.
Halvannet år etterpå er han altså tilbake i Eliteserien - denne gangen i Vålerenga. Det blir forhåpentligvis ikke like mye styr på Valle.
Sett denne?

Hyller Norges kontringsmaskin: – Har en av de hurtigste sprintene målt i Tyskland

Eliteserien
Fikk ikke spilletid av Rekdal – nå lånes han ut til gamleklubben
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Keeperhelten reddet ett poeng: – Alle sin drøm
I GÅR PÅ 06:25