Det bekrefter Vålerenga på sine hjemmesider torsdag kveld.
Styreleder i VIF, Thomas Baardseng, sier følgende til Eurosport om forlengelsen:
– Denne høsten har vi prøvd å finne ut hva som har gått galt. En av de tingene vi ikke har vært flinke til er å følge planen vi har lagt. Vi har vært for lite lokale og utviklingsorienterte. Dermed har vi blitt utydelige.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Han forteller at klubben har blitt enig med Deila om å bli flinkere på å følge opp det man har uttalt tidligere. Det var snakk om de samme verdiene da Deila fikk trenerjobben på østkanten, men handlingen har uteblitt.
– Det er ingen stor omveltning. Det er mer at vi tar valgene vi tok for noen år siden mer på alvor enn tidligere. Vi har ikke vært flinke nok til å faktisk gjøre det i praksis.

– Supporterne er nok delt

Baardseng forteller om en redelig diskusjon internt i klubben, rundt hvordan man skal angripe 2020.
– Diskusjonen har ikke gått i veldig mange retninger. Det er selvfølgelig litt ulike oppfatninger rundt hvordan vi skal være, men det har vært konstruktivt.
– Føler man at man med denne forlengelsen handler i tråd med hva supporterne ønsker?
– Supporterne er nok garantert litt delt i hva de ønsker.
– Men det som er viktig for oss er at når vi ser på oss selv om en lokal utviklingsklubb, så er det fordi Ronny har stått for en god sportslig linje fra A-laget og nedover til utviklingslinjene.
Deila blir nemlig vurdert på mer enn bare prestasjonene til Vålerengas Eliteserie-lag.
– Vi ser et større bilde enn bare høstsesongen til A-laget.

Forlenger med to år

Ronny Deila forlenger avtalen sin med to år, etter at den opprinnelige kontrakten går ut ved slutten av 2020-sesongen. Dermed er han bundet til klubben ut 2022.
– Jeg er utrolig glad og stolt over å få fortsette å være en del av Vålerenga. Jeg føler de tre åra som har vært har vært utfordrende, men ser mer enn noen gang et stort potensial i klubben vår, sier Deila selv til VIF-fotball.no.
Ut fra Vålerengas egen framlegging av det hele, kan det se ut som en meget motivert trener som ønsker å gi prosjektet et nytt forsøk.
– Mange med hjertet i klubben er naturlig nok såra etter høstsesongen. Jeg er såra selv, for det går på klubbens ære løs, og det kjenner jeg også på. Dette gir meg en voldsom energi og et driv for å utvikle Vålerenga videre. Vi skal slå tilbake!
Supporterne var ikke fornøyde med situasjonen på medlemsmøtet tidligere i høst:
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03