Populære sporter
All sport
Vis alt

Tilskuersvikt koster RBK dyrt

Jonas Bergh-Johnsen

Oppdatert 06/05/2019 klokken 10:16 GMT+2

Kun 10.040 tilskuere møtte opp på Lerkendal da Rosenborg slo Sarpsborg søndag. Så langt denne sesongen har publikumssvikten ført til millionsmell for klubben.

Rosenborg - Sarpsborg

Foto: Scanpix

Rosenborg har spilt tre hjemmekamper så langt denne sesongen, men trønderne har langt fra dratt fulle hus på Lerkendal.

Det var Dagbladet som omtalte saken først.
Daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug, bekrefter at publikumssvikten har ført til at klubben ikke er i nærheten av budsjetterte publikumsinntekter.
– Vi taper et sted mellom 250.000 og 400.000 kr på at det er 10.000 mennesker her kontra det vi har budsjettert med i denne kampen, det eksakte tallet finner jeg ut av på mandag. På kvelder med avspark klokken 20 regner vi med litt færre tilskuere enn kl 18 – og i mai har vi mange av dem, det håper vi skal hjelpe, sier Dyrhaug.
– Hva må ta størsteparten av skylda for det nest svakeste tilskuertallet i seriesammenheng siden utbyggingen i 2002, konfirmasjoner og biler som ikke kan kjøre på sommerdekk etter et plutselige væromslaget, eller det svake spillet?
– Det er nok litt begge deler. Vi jobber steinhardt i hele klubben hver eneste dag for å få folk på kamp, forteller den daglige lederen til Eurosport.
Lerkendal stadion har en kapasitet på 21.421 tilskuere, men i sesongens tre hjemmekamper har det knapt vært halvfullt. I den første hjemmekampen mot Odd dukket det opp 11.723 tilskuere. Mot Strømsgodset kom 11.367, og søndag ble det opplyst et tilskuerantall på 10.040. Saken fortsetter under videoen.

– Hvor lenge kan dere leve med tilskuertall ned mot 10.000, med et snitt-tap på 400.000 per hjemmekamp blir det seks millioner i løpet av sesongen?
– Husk at vi har solgt 2000 færre sesongkort i år enn i fjor, så vi ligger litt bak i utgangspunktet. I fjor ville det offisielle tallet vært 12.000 i kveld. Men det er klart at vi ikke er fornøyd med tallene vi har hatt så langt i sesongen, og vi vil gjøre alt vi kan for å få publikum hit til Lerkendal framover, sier Tove Moe Dyrhaug.
Da smakte det trolig ekstra godt med tre poeng etter 1-0-seieren mot østfoldingene.
(©NTB/Eurosport.no)
  • Se Viking - Vålerenga klokken 18.30 på Eurosport Player, Dplay og MAX. Få tilgang her!







Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame