Det bekrefter klubben selv via Facebook.
Mannen fra Zimbabwe er hovedsakelig ving eller spiss, og har bakgrunn fra klubber som Cape Town City, Club Africain, Kaizer Chiefs og Jomo Cosmos, men har også spilt for både Helsingborg og Halmstad i Sverige.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Han har vært med Stabæk i en periode, og spilte også treningskamp mot Strømmen. Visumutfordringer gjorde at han måtte reise hjem tidligere denne måneden. Stabæks sportssjef Inge Andre Olsen signaliserte den gang tydelig overfor Eurosport.no at Rusike var en svært interessant mann for Nadderud-klubben.
Flere av klubbens spillere satt mandag og ringte rundt til supportere for å selge sesongkort, da nykommeren ble presentert til applaus på en direktesending i regi av klubben.
– Jeg er glad for å være her. Det er et godt, ungt lag, som potensielt kan bli farlig for mange lag. Jeg ser frem til å gjøre dette til den beste tiden i karrieren min, sier Rusike.
Bakgrunn: Stabæk nærmer seg dobbeltsignering
Han mener også at det vil være en fordel at han tidligere har spilt i Sverige, og slik sett kjenner til det nordiske livet.
– Kulturen og omgivelsene ligner veldig, sier han med et smil, før han også bekrefter at han har svensk kjæreste.
I den samme sendingen forklarer Olsen bakgrunnen for at de endte med å hente spilleren på denne måten:
– Han har trent med oss og gjort det bra, og han er en fin type som vi har tro på at kan bidra og konkurrere om en plass på laget. Så får vi se når sesongen starter, vi har mange bra spillere. Men det er positivt med en god konkurransesituasjon og at Henning (Berg) får litt vanskeligheter med å ta ut laget. Vi er sikre på at Matthew vil gjøre en god jobb for Stabæk.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03