NADDERUD/OSLO (Eurosport.no):
23 mai til 15 juni. Da går U20-VM av stabelen i Polen. Norge har kvalifisert for første gang siden 1993.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Rett etter nyttår startet oppladningen til mesterskapet og Stabæk-trioen Ola Brynhildsen, Tobias Børkeeiet og Hugo Vetlesen deltok på samlingen. Skulle alle tre havne i den endelige troppen til mesterskapet bekrefter både trener Henning Berg og sportssjef Inge André Olsen at enkeltkamper kan bli flyttet. Stabæk møter Odd under mesterskapet, og Vålerenga rett i forkant.
– Forbundet har åpnet opp for å flytte noen kamper under oppkjøringsperioden til det mesterskapet, det kan godt være at vi må benytte oss av den muligheten. Så er det selvfølgelig avhengig av hvor mange som tas ut. Det er mange av de som har vært med hele veien, og da er det naturlig at de blir tatt ut, sier Olsen til Eurosport.no.
Se intervjuet med Henning Berg. Saken fortsetter under videoen:

– Det var en kul opplevelse

Berg tror ikke mesterskapet vil by på noen problemer.
– Det tror jeg går fint. Utfordringen blir at vi får mange kamper på kort tid etterpå. Hvis vi har spillere i det mesterskapet får vi utsatt de kampene. Da kommer vi til å spille de senere, og da blir det en del kamper i en periode og lite kamper i en annen periode. Det er ikke noe problem. Det viktigste er at vi har våre spillere tilgjengelig når vi skal spille kamper, sier Berg.
Stabæk-treneren har selv vært med i U20-VM.
– Det er en god erfaring for spillerne og en god læring. Det er morsomt å kunne få være med i slike turneringer og spille et slikt VM. Det er gull. Jeg var selv med i VM i 89 i Saudi-Arabia. Det var en kul opplevelse. Jeg skjønner at spillerne gleder seg til det og det er fint for utviklingen deres.

– De aller største klubbene kommer til å være i U20-VM

U20-VM er et bra utstillingsvindu med mange speidere på tribunen. Flere av Stabæks unge spillere har vært i søkelyset hos andre klubber i vinter.
– De aller største klubbene kommer til å være i U20-VM og mange av de kommer til å være der for å finsikte spillere. Det kommer også til å være en fantastisk opplevelse for mange av spillerne. Det er ikke så mange norske spillere som har fått spille et VM. Du må nok tilbake til da Berg og de holdt på, da Norge kvalifiserte seg til VM. Vi er veldig glade for at norsk fotball tar steg og at de aldersbestemte landslagene lykkes. At spillerutviklingsmodellen blir bedre og bedre, synes vi er morsomt, sier Olsen, og fortsetter:
– Vår oppgave som klubb er å gi mange av disse spillerne muligheten til å spille i Eliteserien. At de skal få kjenne på et nivå som er det beste du kan møte på i Norge, og igjen utvikle landslagsspillere. Vi er veldig glade for at Norge kvalifiserte seg, og så ser vi at det ligger noen utfordringer rundt kampavvikling, men jeg synes det er en positiv utfordring.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03