Sky Sports hevder at, selv om Brighton ikke har store overgangsplaner i januar, så vil de gjerne hente mer talent til Amex Stadion på sørkysten.
Videre skriver de at Brighton er kun én av flere engelske toppklubber som ser på muligheten for å hente 20-åringen.
Mandag kveld snakket Eurosport.no med sportssjef i Stabæk, Inge André Olsen. Han bekreftet interessen:
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Brighton har vært tilstede med noen fra klubben på kamp.
– Det er nok riktig det at Emil har vært fulgt av både store og mindre klubber i en periode. Det har vært Premier League, Bundesliga, nederlandske og belgiske klubber, forteller han.

– Ikke gitt at han selges i januar

Sportssjefen ser ingen grunn til å skjule at Bohinen er en brennhet spiller for klubber ute på kontinentet.
– Jeg vet det aller meste rundt disse spillerne. Vi jobber med både agenter og spillerne hvis det skulle bli seriøs interesse for dem Det er naturlig at det skapes interesse for han med prestasjonene hans både i Stabæk og på U21-landslaget.
– Han framstår veldig voksen både på og utenfor banen. Det er den mest spennende spilleren i Eliteserien akkurat nå, synes jeg.
Men det betyr ikke nødvendigvis at Stabæk vil ha penger for 20-åringen så fort som mulig.
– I Emil sitt tilfelle jobber vi veldig godt og aktivt med agenter. Det er ikke dermed gitt at han skal selges i januar, det er mye som skal klaffe. Men vi har en veldig fin dialog med han rundt dette.

– Får telefoner hver eneste dag

Videre forteller han om hvordan livet som sportssjef i en såpass produserende klubb som Stabæk er. Det er nok av trykk rundt de unge talentene i Bærum.
– Mange kan vise interesse. Så må det jo diskuteres om det er realistisk. Det skal passe for både klubb og spiller.
– Man får jo telefoner hver eneste dag fra agenter som mener de kan selge Stabæk-spillere, men vi forholder oss ganske rolig til det.
Det nevnes også i saken til Sky Sports at han er sønn av Lars Bohinen, som hadde en lang og god karriere i Nottingham Forest, noe som kanskje hjelper litt på når klubber i England biter seg merke i U21-landslagsspilleren.
Brighton ligger foreløpig på en 12. plass i Premier League, med 15 poeng på 13 kamper. Både Leo Skiri Østigård, Vegard Forren og Mathias Normann er norske spillere med fortid hos de blåhvite på Englands sørkyst.
Dette sa Bohinen tidligere i høst om utenlandsambisjonene:
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03