• Lørdag 16. februar: Se Rosenborg - GIF Sundsvall på Eurosport Player og Eurosport Pluss 1.
Akintola skal spille for Rosenborg i 2019-sesongen, etter at trønderne ble enige med Midtjylland om en låneavtale onsdag. Dermed gjenforenes han med Eirik Horneland, som var spillerens trener i Haugesund forrige sesong.
Eurosports fotballekspert Tor Ole Skullerud er ikke i tvil om at RBK har sikret seg en god spiller.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Det er selvsagt en veldig bra spiller. I hvert fall var han det i FKH med måten de spilte på forrige sesong. At spiller og trener kjenner hverandre fra før er en bra ting, sier Skullerud.

Utfordringen

I FKH var Akintola selvskreven på laget, og spilte stort sett alt. I Rosenborg må han finne seg i å konkurrere om kantposisjonene mot Pål André Helland, Samuel Adegbenro, Gjermund Åsen, og Yann-Erik de Lanlay. Jonathan Levi er på vei til et utlån til Elfsborg.
– Det er dette med konkurranse om plassen som kanskje taler litt imot dette. Kampen om kantposisjonene i RBK er beintøff i motsetning til Haugesund der han spilte nesten uansett.
Som tidligere trener har han selv opplevd spillere som håndtert dårlig å gå fra være nøkkelspillere, til å ha en mer perifer rolle i sin nye klubb.
– Det varierer hvordan spillere håndterer å plutselig bli rullert. Kanskje spiller de ikke hver helg lenger. Noen takler det godt, mens andre ikke gjør det. Det gjenstår å se hvordan Akintola håndterer det, sier han.

– Ingen var i nærheten

Fotballeksperten er ikke i tvil om at nigerianeren vil kunne tilføre RBK noe med sin hurtighet og teknikk.
– Også er han en poengspiller. Forrige sesong bidro han med flere målpoeng enn noen andre Rosenborg-spillere. Faktisk var ingen i nærheten, minner eksperten om.
Forrige sesong hadde Akintola 15 målpoeng, med ni scoringer og seks målgivende pasninger. RBKs beste poengplukker var Alexander Søderlund som hadde 12 målpoeng med åtte scoringer og fire assists.
  • Lørdag 16. februar: Se Rosenborg - GIF Sundsvall på Eurosport Player og Eurosport Pluss 1.
Akintolas agent Cedric Mazet har overfor allnigeriansoccer.com uttalt at Rosenborg har sikret seg en opsjon på å kjøpe spilleren etter sesongen.
– Om den avtalen er god, avhenger selvsagt av hva opsjonen er på. Dersom han blir en braksuksess i Rosenborg vil det være fint å ha muligheten til å cashe ham ut. Akintola kan potensielt ha et bra videresalgspotensial, mener Tor Ole Skullerud.
Fått med deg den ferskeste utgaven av Eurosports Eliteserie-podcast?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03