Scanpix

Skullerud om Akintolas utfordring: – Han må håndtere det

Akintolas utfordring: – Han må håndtere det

06/02/2019 20:19Oppdatert 07/02/2019 09:17

Eurosport-ekspert mener David Akintola har gode forutsetninger for å lykkes i RBK, men er spent på hvordan han håndterer konkurransen om plassene.

Eurosport Player: Kjøp abonnement her

Direkte på Eurosport
  • Lørdag 16. februar: Se Rosenborg - GIF Sundsvall på Eurosport Player og Eurosport Pluss 1.

Eurosports fotballekspert Tor Ole Skullerud er ikke i tvil om at RBK har sikret seg en god spiller.

– Det er selvsagt en veldig bra spiller. I hvert fall var han det i FKH med måten de spilte på forrige sesong. At spiller og trener kjenner hverandre fra før er en bra ting, sier Skullerud.

Utfordringen

– Det er dette med konkurranse om plassen som kanskje taler litt imot dette. Kampen om kantposisjonene i RBK er beintøff i motsetning til Haugesund der han spilte nesten uansett.

Som tidligere trener har han selv opplevd spillere som håndtert dårlig å gå fra være nøkkelspillere, til å ha en mer perifer rolle i sin nye klubb.

– Det varierer hvordan spillere håndterer å plutselig bli rullert. Kanskje spiller de ikke hver helg lenger. Noen takler det godt, mens andre ikke gjør det. Det gjenstår å se hvordan Akintola håndterer det, sier han.

– Ingen var i nærheten

Fotballeksperten er ikke i tvil om at nigerianeren vil kunne tilføre RBK noe med sin hurtighet og teknikk.

– Også er han en poengspiller. Forrige sesong bidro han med flere målpoeng enn noen andre Rosenborg-spillere. Faktisk var ingen i nærheten, minner eksperten om.

Forrige sesong hadde Akintola 15 målpoeng, med ni scoringer og seks målgivende pasninger. RBKs beste poengplukker var Alexander Søderlund som hadde 12 målpoeng med åtte scoringer og fire assists.

  • Lørdag 16. februar: Se Rosenborg - GIF Sundsvall på Eurosport Player og Eurosport Pluss 1.

– Om den avtalen er god, avhenger selvsagt av hva opsjonen er på. Dersom han blir en braksuksess i Rosenborg vil det være fint å ha muligheten til å cashe ham ut. Akintola kan potensielt ha et bra videresalgspotensial, mener Tor Ole Skullerud.

Fått med deg den ferskeste utgaven av Eurosports Eliteserie-podcast?

Video - Eurosports Eliteserie-podcast: Tollås Nation og Finne om å sjekke damer, svak disiplin og Deila

01:07:57
0
0