Sarpsborg 08 brøt Rosenborgs seiersrekke

Oppdatert 04/08/2019 klokken 16:44 GMT+2

To tidlige scoringer sørget for poengdeling mellom S08 og RBK.

S08 RBK

Sarpsborg 08 – Rosenborg 1-1 (1-1)
Foran 7042 tilskuere jaktet østfoldningen sin tredje seier for sesongen mot et Rosenborg-lag som er i en god flyt etter en tøff start på sesongen.
Til tross for enkelte store muligheter i andre omgang, kom kampens eneste scoringer i løpet av de 12 første minuttene av kampen. Kun to minutter var passert da kaptein Joachim Thomassen gav hjemmepublikummet grunn til å slippe jubelen løs, men minutter senere kom utligningen ved Mike Jensen.
– Det ble aldri helt det store fyrverkeriet, selv om det startet voldsomt inspirerende fra begge lag, sa Eurosports ekspert Tor Ole Skullerud like før dommeren blåste av kampen.
Målscorer Thomassen synes laget hans var for baktunge og lot trønderne ha mye ball, men var fornøyd med at de fikk poeng.
– Sett over alt skal vi være fornøyd med ett poeng. Høstsesongen er i gang. Nå skal vi begynne poengsankingen.
RBK-trener Eirik Horneland var ikke fornøyd med kun ett poeng.
– Hadde vi gjort en anstendig start på sesongen hadde vi levd med dette, men i og med at vi kom dårlig ut så er vi ikke fornøyd med dette, sa Horneland til Eurosport etter kampen.
Se hva Bakke tenker om resultatet (saken fortsetter etter videoen):

Drømmeåpning

Sarpsborg 08 fikk en perfekt start på kampen i kveldssolen i Østfold. Et innlegg fra Amin Askar ble dyttet videre av Jørgen Strand Larsen, før Thomassen headet ballen i mål fra rundt 14 meter. Ti minutter senere svarte Rosenborg. Anders Konradsen jobbet seg inn i feltet, og Mike Jensen utnyttet en dårlig klarering. Dermed stod det 1-1. Flere scoringer ble det ikke før lagene forlot banen etter de første 45.
S08-treneren var ikke fornøyd med at laget hans ga fra seg ledelsen etter så kort tid.
– De skal ikke få komme så lett til. Og så slipper vi de for lett inn i kampen etter vår scoring. Vi blir baktunge umiddelbart, sa Geir Bakke til Eurosport i pausen.
Samuel Adegbenro var svært nær å sende RBK i ledelsen to minutter inn i andre omgang. Headingen fra kloss hold traff en motstander, og endte i en ufarlig corner. Rundt 15 minutter inn i omgangen var det de blåkledde sin tur til å utfordre. Lund Nielsen sendte ballen inn i feltet mot Thomassen. Etter en klaringen fikk Askar kulen, men han fyrte den like utenfor André Hansens bur. Minutter senere kom Sarpsborg 08 igjen til en stor scoringsmulighet, men headingen fra Strand Larsen ble stoppet av Hansen. Hjemmelaget fortsatte presset og kom til flere muligheter i andre omgang.
Kvarter før slutt gikk Birger Meling i bakken i boksen, men dommer Rohet Saggi valgte å gi RBK-spillerne gult kort for filming. Det betyr at forsvarsspilleren må stå over neste Eliteserie-kamp.
Se situasjonen hvor Meling får kortet (saken fortsetter etter videoen):
– Det er meget godt dømt av Rohet Saggi som må ta den situasjon sett fra ganske god avstand. Jeg mener han gjør helt riktig, sa Skullerud.
Se hva Meling selv mener om situasjonen:

Tillit til nysigneringer

Geir Bakke har fått seks nye spillere inn i troppen i sommer, og valgte å la tre av dem starte lørdagens kamp. Alexandre Letellier, Bart Straalman og Magnar Ødegaard fikk tillit fra start.
Kvarter før slutt ble Mario Pavelic og Mate Males byttet inn, men for Males ble det en kortvarig affære. Etter en duell blir kroaten liggende nede med tydelige smerter i kneet. 30-åringen måtte få hjelp til å forlate banen, og fikk alt annet enn en drømmestart på karrieren i Østfold. Klubbens leger frykter at nysigneringen har røket et leddbånd.
Også RBKs Anders Konradsen måtte forlate banen, men etter kampen sa han til Eurosport at det nok ikke er noe alvorlig.