TRONDHEIM/OSLO (Eurosport.no)
Rosenborg – Sarpsborg 08 1-0
– Det kjennes godt å komme på tavlen for første gang i år med en trepoenger. Det var selvfølgelig kjempeviktig slik situasjonen var nå. Det er ikke minst godt å se at vi får betalt for den energien vi legger ned. Det var masse rot, men vi er så sinnssykt på hele tiden. Vi har dem (fansen) i ryggen. Det skal ligge i bunn hver gang, og det er så deilig å få betalt, sier kaptein Mike Jensen til Eurosport.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
Tre kjærkomne poeng ble sikret da Gustav Valsvik, venstreback for dagen, la inn i feltet. Ballen gikk forbi alt og alle, og på bakerste stolpe ventet Mike Jensen. Kapteinen tok ett touch før han sendte ballen mot nærmeste hjørne. Vasyutin var på riktig sted, men skuddet gikk via foten hans og inn. Uflaks for Sarpsborg 08 – etterlengtet flaks for trønderne.
Trener Eirik Horneland har vært åpen på at han har følt på presset, og stått rakrygget gjennom intervjuene i den tunge perioden. Endelig kunne han smile.
– Det var viktig, jeg skal ikke legge skjul på det. Veldig viktig for oss. Det er en enorm lettelse, først og fremst. Så skal det nok snike seg inn en veldig klar glede etter hvert, sier han til Eurosport.
(Artikkelen fortsetter under)
Gjestene åpnet friskest på Lerkendal. Bare 17 minutter var passert da S08 rullet flott opp på venstresiden. Kristoffer Larsen fikk sendt avgårde et skudd som Andrè Hansen reddet. Zachariassen kom først på returen, og kun en oppofrende Gustav Valsvik på streken hindret at bortelaget tok ledelsen.
Rosenborg skapte ikke all verden i løpet av den første omgangen. Etter mye utur og marginer i mot tidligere denne sesongen, skulle de derimot få godt betalt for en Mike Jensen-avslutning. Et innlegg gikk gjennom hele feltet til kapteinen. Han dro til mot nærmeste og skuddet gikk via foten til S08-keeper Vasyutin og i mål til 1-0.
Horneland overrasket stort i laguttaket. Birger Meling kom inn på venstrekanten, og unggutten Erik Botheim fikk sjansen på topp på bekostning av Alexander Søderlund og Nicklas Bendtner.
– Jeg er veldig godt fornøyd med responsen fra gutta, og at de står sammen som et lag. Jeg elsker når elleve mann jobber beinhardt sammen. De som kommer innpå gjør en veldig flott innsats. Det er dette jeg lever for, det er dette jeg synes er gøy som fotballtrener, sier Horneland.
(Artikkelen fortsetter under)
Spillere som Bendtner og Samuel Adegbendro ble sittende på benken hele kampen. Horneland fikk mye ros av blant annet Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud for modig og dristig laguttak.
– Jeg tror det bygger voldsom energi på noen, og så tapper det nok energi for noen. Men det er fotball, jeg må våge å ta tøffe valg når jeg står i dritten.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18