Stabæk - Sarpsborg 08: 3-3
To lag som begge trengte poeng møttes da Stabæk tok imot Sarpsborg 08 før en liten sommerpause. Og det tok kun 58 sekunder før bortelaget kunne juble. Men hjemmelaget hang med og reduserte to ganger, før Stabæk scoret 3-3 seks minutter på overtid.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
– Det var ganske fint å se den gå inn. Første gang jeg kom meg inn i boks å få meg en scoring, sa målscorer Emil Bohinen etter kampen.
– Alt jeg ser er ballen og jeg tenker at jeg må få den i mål. Jeg så ikke situasjonen helt. Men jeg skjønner ikke helt hva de skal klage på, de faller som fluer hele kampen og skriker på alt. Jeg synes det er helt greit, la han til.
– Du opplever at de sutrer?
– Ja, de sutrer på ganske mye og snakker med dommeren hele tiden, og som jeg sa snakker med dommeren hele tiden. så det var litt frustrerende, men vi holdt hodet kaldt og fikk inn den siste scoringen.
– Fra mitt ståsted ser det ut som om det skal være utspark fra vår keeper. Men det er altfor dårlig, vi skal ikke skylde bare på den situasjonen. Men selvsagt, det kunne jo avgjort kampen, så det er litt bittert, sa Nicolai Næss om overtidsscoringen.
Se intervjuet med Bohinen her. Saken fortsetter under:

Offside-mål

Ole Jørgen Halvorsen fikk ballen i offside men dommer lot den gå. Han spilte så inn igjen til Jonathan Lindseth som ventet foran målet og kunne enkelt sette ballen i mål.
– Det gjør jo bare vondt verre for hjemmelaget. Det fikk vi jo i går også på Åråsen da Tokstad reduserte til 2-1 og da sa jeg at jeg klandret ikke assistentdommeren hvis han misser med 10-15 centimeter, men her var det vel mer. Her var det opp mot en halv meter og det bør man se når det er rett foran deg, sa Eurosports ekspert Kjetil Rekdal etter målet.
Etter 27 minutter fikk Jonathan Lindseth lagt inn ballen til Steffen Lie Skålevik foran Stabæk-målet, men han bommet på ballen. Men på returen var Alexander Ruud Tvedter som dermed fikk satt inn sitt første Eliteserie-mål på syv år.
Med fire minutter igjen til pause kom reduseringen fra Stabæk. Vadim Demidov spilte gjennom til Franck Boli som ikke skuffet foran målet. Dermed stod det 1-2.
Se høydepunktene her. Saken fortsetter under:

Straffe-redning

To minutter på overtiden før pause ble det dømt straffe til hjemmelaget etter en duell med Aleksandr Vasyutin og Madis Vihmann inne i 16-meteren. Det var målscorer Boli som skulle ta straffen, men en sterk redning av Vasyutin hindret hjemmelaget å gå til pause med to mål.
– Jeg skulle ha fått den ballen i mål, det er enkelt. Veldig skuffende, sa Boli til Eurosport i pausen.
Sarpsborg 08-keeperen fikk spørsmål om han trodde det skulle vært dømt straffe på den situasjonen.
– Jeg vet ikke, det er vanskelig å si. Det ser ut som en vanlig duell og vi traff ballen på samme tid. Jeg vet ikke, det er opp til dommeren, sa Vasyutin.

Redusering

Kort tid ut i andre omgang fortsatte Sarpsborg 08 å sanke mål og denne gang var det Steffen Lie Skålevik som noterte seg for scoringen.
Men Stabæk hang med og etter 68 minutt satte Madis Vihmann inn reduseringen for hjemmelaget. Og dermed var det kamp igjen på Nadderud.
Og det skulle gå nesten hele kampen før utligningen kom for hjemmelaget. Emil Bohinen satte inn 3-3 seks minutter på overtid.
Sarpsborg-spillerne var ikke fornøyd og mente målet skulle vært annulert etter en duell inne i 16-meteren. Reprisene viste riktignok at det trolig skulle vært annullert for det Daniel Braaten gjorde med Sarpsborg-keeperen like før.
– Jeg er litt bitter. Jeg lurer på hvorfor de legger til seks minutter, jeg lurer på hvorfor de dømmer corner når det ikke er og jeg lurer på hvorfor vi ikke får frispark når keeperen vår blir holdt. Summen av det gjør at det føles urettferdig, sa en bitter Geir Bakke til Eurosport.
Dommer Kristoffer Hagernes tar selvkritikk etter kampen. Han forstår frustrasjonen til Bakke.
– Det er mye armer i feltet. Thomassen holder rundt Braaten, og så har du Braaten som holder keeperen. Det er klart når du ser TV-bildene i etterkant, så skulle det vært frispark, sier han til NRK.
Se intervjuet med Nicolai Næss her:
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 KLOKKEN 17:56
Norgesmesterskapet
Thrilleravslutning da Molde tok seg videre til semifinale
20/03/2022 KLOKKEN 17:59