SARPSBORG/OSLO (Eurosport.no):
– Det har ikke vært så veldig stor overgang egentlig, men jeg synes oppkjøringen i starten er mye tøffere her enn hvordan Brann gjør det. De har litt mer rolig start, så kjører de veldig hardt på i treningsleiren på Gran Canaria. Men her var det bånn gass. Vi hadde vel 12-13 økter første uken, så jeg tenkte bare: «helsikken», forteller Sarpsborg 08s Steffen Lie Skålevik i Eurosports Eliteserie-podcast.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Folk er helt maskiner. Det er en vanvittig treningkultur her. Man ser jo det på banen også, det blir løpt mange meter i løpet av hver eneste trening, legger han til.

– Jeg så ut som Brink

Skålevik kom til Sarpsborg i slutten av forrige måned etter å ha signert på en fireårskontrakt med klubben. Han forteller om sin første trening med sin nye klubb og trekker frem sin tidligere lagkompis i Nest-Sotra, Kristoffer Zachariassen.
– Han er i en egen klasse. Jeg prøvde å følge han på første trening. Vi hadde 80-metersløp, og skulle ha ti slike. Vi har jo løpt ganske mye opp gjennom, både i Nest og når vi har vokst opp, og da var det ganske jevnt. Jeg holdt følge med han de to-tre første løpene, så begynte syren og jeg stivnet fullstendig. Det var så flaut, det var første treningen min og jeg så ut som Brink. Det var helt jævlig. Jeg klarte å karre meg inn og da tenkte jeg at neste gang vi skal løpe, så skal jeg langt bort fra han.
– Så kommer Berntsen til meg etterpå og sier: «Hva er det du tenker på, og stiller deg ved siden av han?», ler Skålevik.
Se podcasten med Thomas Berntsen og Geir Bakke her (saken fortsetter under):

Sjefen begynte å lure

Sportssjefen i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen husker godt løpetesten mellom Skålevik og Zachariassen.
– Jeg begynte å lure. Vi hadde akkurat signert han, så tenkte jeg: «Har vi signert en så dum spiss, som stiller seg ved siden av Zachariassen på løpetreningen?», smiler han, før han legger til:
– Det hører til historien at de løp mye sammen da de spilte i Nest-Sotra, og da var faktisk Skålevik fullt på høyde med Zachariassen. Men det er ikke det som er styrkene til Skålevik, sier Berntsen.
Zachariassen mente det var fordi laget hans akkurat hadde tapt på treningen, så han måtte få ut litt frustrasjon i løpingen.
– Vi har alltid løpt sammen. Det var alltid vi som var først i Nest, det var alltid vi som dro opp tempoet på de andre, så jeg tenkte at det fortsatt var slik. Men vi hadde jo tapt, så jeg måtte få ut litt frustrasjon, sier Zachariassen.
Men selv om Skålevik innrømmer at det var tøft på første trening, sier han at han er glad i å ha flere treninger.
– Jeg liker jo å trene og jeg tror det passer meg bra. Jeg synes det er gøy å kjøre to økter for dagen, sier Skålevik.
Se hele podcasten med Skålevik og Zachariassen her:
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03