Eurosport.no vet at MFK-styret denne uken var i møte med Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten i Oslo-området. Hva som konkret ble diskutert i møtet er ikke kjent, men det er naturlig å tro at blant annet kjøpet av Ohi Omoijuanfo var på agendaen.
Torsdag ble overgangen bekreftet.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Jeg er veldig glad for å komme hit, det er noe jeg gleder meg til. Molde er en toppklubb, og våre ambisjoner matcher. Både klubben og jeg ønsker å vinne noe og spille i Europa. Det blir godt å komme igang, sier Ohi til Moldefk.no

Gunstig tidspunkt

Kilder tett på klubben har et bestemt inntrykk av at lysten på et nytt seriegull nå er meget sterk både hos ledelse og investorer, og at MFKs storoffensiv i vinter kommer på et gunstig tidspunkt sett i lys av de store endringene man har sett på Lerkendal det siste drøye halvåret.
Spesielt Bjørn Rune Gjelsten skal ha gitt uttrykk for at det finnes økonomiske muskler tilgjengelig hvis klubben finner de «rette» spillerne - og Ohi Omoijuanfo er en spiller klubben mener faller inn i denne kategorien.
Det betyr blant annet en mer offensiv holdning på overgangsfronten enn på en god stund. Kjøpet av Ohi Omoijuanfo - som etter det Eurosport.no kjenner til skal garantere Stabæk en overgangssum på drøyt åtte millioner kroner - føyer seg inn i rekken av flere kjøp MFK har gjort etter årsskiftet.
Eurosport.no har ikke nådd fram med sine henvendelser til Gjelsten torsdag.

Tok Hestad-standpunkt

Martin Bjørnbak, Kristoffer Haraldseid og Eirik Ulland Andersen er alle, i norsk sammenheng, kostbare spillerkjøp. I tillegg har Erling Knudtzon kommet fra Lillestrøm, Magnus Wolff Eikrem returnerte til moderklubben i fjor høst og man har også knyttet til seg tidligere Bundesliga-proff Mathis Bolly.
Molde har også greid å beholde Eirik Hestad - selv om han er på utgående kontrakt og har tiltrukket seg interesse blant utenlandske klubber. Vurderingen der har vært klar: den sportslige verdien av å ha han i stallen i ett år til er større enn en eventuell økonomisk gevinst ved salg. I tillegg har Fredrik Sjølstad blitt kjøpt fra Kongsvinger - og slik er det på mange måter et «nytt» MFK-lag som nå forbereder seg til seriestart om en drøy uke.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03