Rotet vekk ledelsen: – Legger ikke så mye i det

Sondre Skandsen

Oppdatert 22/03/2019 klokken 20:32 GMT+1

Vålerenga så ut til å ha full kontroll mot Lillestrøm i generalprøven før sesongstart. Det rotet de vekk, uten at Jonatan Tollås tar det altfor tungt.

Deyver Vega

For i den store generalprøven for Eliteserie-klubbene var det de nye ansiktene på Oslo øst som markerte seg. Mathias Vilhjalmsson scoret hattrick, og Deyver Vega fikk de frammøtte opp av setene med en herlig lobb.
Men Ronny Deila og co. klarte ikke riste av seg gjestene. Det endte til slutt med hele 4-4 på Intility Arena.
Ideelt sett skulle vi gjerne holdt nullen. Men vi har slitt mye med å score mål i vinter, så det var hvert fall deilig at vi klarte å sette fire i dag, sa VIF-stopper Jonathan Tollås til Eurosport etter kampen.
– Det er stort sett individuelle feil vi blir straffet for. Det er lett å luke vekk, så vi legger ikke så altfor mye i det.
Frode Kippe kjente ikke igjen sitt eget lag defensivt.
– Huff ja, dette var ulikt oss, vi slipper til mye i dag. Vi er selvfølgelig ikke fornøyde med det, sier han til Eurosport.
– Det var en liten oppvekker for oss. Vi må heve oss betraktelig om vi skal få med oss poeng framover.
Se høydepunktene her (saken fortsetter under):
LSK startet best på fiendtlig territorium.. Allerede etter fire minutter ble Daniel Gustafsson spilt fri på gjestenes venstreside. Han la ballen inn igjen, der Kristoffer Ødemarksbakken ventet – på klinisk vis satte han inn det første målet.
Det skulle bli det første av mange. For 17 minutter senere raget Vilhjalmsson høyest på et VIF-frispark. Islendingen utlignet. Rett etterpå ble samme mann felt av Salquist i feltet. Han tok straffesparket selv, scoret, og det stod 2-1.
Så var kveldens prestasjon et faktum. Deyver Vega stakk i bakrom like før hvilen, tok ned ballen på utsøkt vis, kikket bort på en utrusende Maric og vippet ballen elegant over kroaten til 3-1.
Se scoringen her (saken fortsetter under):
Kun minuttet ut i andreomgangen scoret Ødemarksbakken sitt andre. Minuttet etter det igjen var hattricket et faktum for Vilhjalmsson. Nok en gang fikk han stå alene og headet sikkert inn 4-2.
Thomas Lehne Olsen kom også på scoringslista da han satte inn 4-3. Så reddet Raphael Ayagwa uavgjort for gultrøyene rett før slutt med en suser av en volley. Det endte dermed 4-4 på Intility Arena.