Vårsesongen er over, og i forbindelse med det så setter jeg karakter fra 1-10 på samtlige lagdeler hos de ulike lagene. Samt ser jeg på hva de bør forsterke med i sommer.
En meget god avslutning på våren har gjort at Rosenborg har litt heng på toppen, men totalt sett har første halvdel vært en skuffelse. Det har tatt alt for lang tid før laget har blitt gjenkjennelige, og vinteren og starten av sesongen var nærmest katastrofal. RBK så da nærmest ut som et bunnlag. Etter hvert og etter omleggingen til gamle gode 4-3-3 har RBK begynt å sanke poeng, og spillet har også vist bedring.
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53
Trener – 4
Eirik Horneland
Etter suksessen med Haugesund ble det et brutalt møte med virkeligheten for Horneland. Vinteren og starten av våren har stått til stryk. Han ønsket å gjøre ting helt på sin måte og spille sin formasjon da han tok over RBK. Det klarte ikke spillerne og omgivelsene å adaptere, og det var meget nære at det ble fullstendig krasj. Men Horneland har vist storhet og gått litt på akkord med seg selv. De spiller nå en klassisk 4-3-3 med et lavere press, og RBK ser plutselig ut som et topplag igjen. Total sett er dette dog ikke en godkjent vår av Horneland. Han brukte altfor lang tid før han fant frem til en vinnende formel.
Keeper – 7
André Hansen har vært god nok en gang, og er jevnheten selv. Han har kanskje ikke vært like skarp som under fjorårssesongen, men Hansen er en av få som levert godt hele våren. Han skal absolutt ikke lastes for den svake sesongstarten.

Forsvar – 5
Første halvdel av våren var også forsvaret preget og ikke like patent som vanlig. Tore Reginiussen har vært jevnt god, men de øvrige i fireren har ikke vært like gode. Even Hovland har variert i vårsesongen og vært involvert i en del baklengsmål. Backene har heller ikke kommet opp på ønsket nivå. Forsvaret var bunnsolide i 2018, og sammen med Hansen la de grunnlaget for gullet. Denne våren har de vært mer menneskelige, men som resten av laget har de hatt stigning utover vårsesongen.
Midtbane – 6
Mye skader og bytter har naturligvis ødelagt for rytmen i denne lagdelen, men det tok også for lang tid før Horneland fant frem til riktig formasjon på midten og siden til riktig trio. I starten var det svært få kamper der RBK klart å tilrive seg initiativet på midtbanen og diktere spillet. Etter at Anders Konradsen ble flyttet frem som indreløper sammen med Mike Jensen og med Marius Lundemo i dypet, har de vært veldig gode igjen. Det er kun Molde og Odd som hatt like god midtbane den siste tredjedelen av våren.

Angrep – 3
Laget har scoret ekstremt få mål til Rosenborg å være. Nå er det ikke slik at alt skal legges på angrepet. De har også blitt satt opp i veldig få gunstige situasjoner, men angrepsspillerne må ta sin del av skylden. Samuel Adegbenro var magisk noen kamper, men det ser ut til at han tåler veldig lite belastning, og har startet mindre enn halvparten av kampene. David Akintola er kanskje den av kantene som passer best inn i Hornelands tanker, men også han har hatt en litt trøblete vår med skader. Pål André Helland har hatt vanskeligheter med å finne kjemien med Hornelands tankemåte. Yann-Erik de Lanlay har opptrådt ujevnt. Alexander Søderlund har stått opp fra de døde på slutten av våren, men de første ti kampene sto til strykkarakter. Totalt sett har dette vært den klart svakeste lagdelen og her er det mye å gå på.
Beste spilleren:
Anders Konradsen
Etter at han ble flyttet frem som indreløper og i en trio med Jensen og Lundemo har Konradsen vært Eliteseriens beste spiller. Stor løpskraft og er i tillegg meget god til å time de offensive løpene. Han har også en egen evne å få med seg ballen, og han er duellsterk. I tillegg er Konradsen en av Eliteseriens beste dødballspillere. Enormt god på hodet i offensiv boks.
Overraskelsen:
Marius Lundemo
Lundemo har riktignok spilt mange kamper for RBK og er på en måte en etablert Eliteserie-spiller, men jeg synes aldri at han har blitt anerkjent i RBK. Denne våren har Lundemo vært briljant etter han kom tilbake fra skade og stabilisert midtbaneleddet. Han er en god pasningsspiller, god i duellspillet og heller ikke så treg som mange skal ha det til. Endelig ser det ut som RBK har funnet en spiller som kler den dype midtbanerollen.
Skuffelsen:
Anders Trondsen
Mange å velge mellom, men jeg landet til slutt på Anders Trondsen etter hard kamp med blant andre Pål André Helland og Alexander Søderlund. Midtbanespilleren som ble hentet for nesten 15 millioner fra Sarpsborg 08 har vært en skygge av seg selv. Riktignok har han vært en del skadet, men når han har spilt, har Trondsen sett uinspirert ut.

Dette bør de gjøre i sommer:
Vrient. Skal RBK tenke kun Eliteserien eller skal de også tenke at de skal klare å etablere seg i Europa igjen?
Tenker de Eliteserien mener jeg at de først skal hente en spiss. Det skal prioriteres før noe annet. Deretter må de ha inn minimum et backalternativ og gjerne et kantalternativ til.

Tenker RBK på Europa, så må de hente en høyreback og en stopper ved siden Reginiussen som går rett inn på laget. Hovland holder nivået i Eliteserien, og der er han er god til å forsvare seg, men i Europa går det for fort. På midtbanen har de sparekapital i Anders Trondsen, men klarer de ikke å riste liv i ham bør det hentes inn en yngre og forflytningssterk midtbanespiller. RBK har mange kantspillere, men få om noen som leverer jevnt og stabilt på et høyt nivå. En gjennombruddssterk kantspiller som går rett inn bør også være på handlelisten. Hvis målet er å markere seg Europa, må selvsagt en spiss prioriteres over alt annet.
Parallelt må de også tenke et lengre løp. RBK har en aldrende tropp, som må forynges de nærmeste vinduene.
Eliteserien
Glimt-kapteinen håper å se Botheim i gult igjen: – Verdens beste lagkamerat
28/03/2022 PÅ 16:57
Norgesmesterskapet
Thrilleravslutning da Molde tok seg videre til semifinale
20/03/2022 PÅ 17:59