Fotball
Eliteserien

Ingen avklaring på lånestjernene: – Vi jobber med dem

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Oldrup Jensen

Foto: Scanpix

AvGunnhild Toldnes | Christine Skarstein Olsen
06/07/2019 på 14:43 | Oppdatert 06/07/2019 på 15:01

Dag-Eilev Fagermo forteller at det fortsatt ikke er noen avklaring rundt låneavtalene til Fredrik Oldrup Jensen og Sander Svendsen.

  • Se Odd - Stabæk onsdag 10. juli kl. 19.00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Pluss. Sikre deg tilgang her!

Etter å ha hentet hjem Fredrik Oldrup Jensen og Sander Svendsen til Eliteserien før sesongstart, har de to Odd-spillerne hatt en god vårsesong med Skiens-klubben. Nå er det ikke lenge igjen før lånekontraktene deres går ut 31. juli. Etter 2-2-kampen mot Molde fredag sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo at det fortsatt ikke er noen avklaring rundt de to spillerne.

Eliteserien

Formsterke KBK med usikre kort før helgen: Avviser langvarig skadesmell

FOR 6 TIMAR SIDAN

– Så vidt jeg vet, så er ingenting klart ennå, men vi jobber jo med dem. Men vi jobber også med andre løsninger, hvis det da ikke skulle bli noen av de, sier Fagermo til Eurosport.

– Men er det sannsynlig at Oldrup Jensen og Sander Svendsen blir?

– Det er helt umulig å svare på fordi det er jo en klubb som de kommer fra. Det er dem, det er oss og det er økonomi. Så kan et par av tingene være i orden, men så mangler man en tredje ting. Det svinger litt sånn, men vi jobber med det og vi jobber selvfølgelig med andre alternativer. Så jeg håper at vi hvert fall ikke skal være svekket når vi kommer tilbake etter ferien, men at vi har en tropp som er minst like sterk som den vi har hatt nå.

Fagermo har vært tydelig på at han ønsker å beholde spillerne som er på utlån fra Zulte Waregem (Oldrup Jensen) og Hammarby (Svendsen).

– De du snakker om som du jobber med parallelt, er det andre roller eller er det som backup hvis dette ikke fungerer?

– Hvis Oldrup ikke blir så henter vi ikke noen erstatter, for vi har mange midtbanespillere. Men kant det må vi ha, vi bør kanskje ha to kanter for vi har stort sett Elba og Sander. Nå er Phillip veldig spennende og det så man jo mot Molde, han er faktisk med å avgjør slik at vi klarer 2-2. Men det er kantrollen vi da eventuelt må jobbe mer i hvis vi ikke beholder Oldrup, vi kommer ikke til å finne erstatter for han, sier Fagermo.

Svendsen har selv forklart til Eurosport tidligere at han ønsker å bli i Odd. Se intervjuet med han her. Saken fortsetter under:

Etter 13 kamper ligger Odd på en tredjeplass på tabellen, kun fire poeng under serieleder Molde med to kamper mindre spilt. Om knapt en måned åpner overgangsvinduet og da gjelder det å handle riktig for Skiens-klubben.

– Ser du litt på dette som å måtte gripe sjansen for å kanskje kunne ta et gull?

– Ja, på en måte. Men på en annen måte så er vi en klubb med en økonomi som vi må skape selv og vi har ikke penger til å gå ut på markedet å kjøpe slik som de største klubbene rundt oss kan. Så vi må være smarte, og så må vi se etter spillere som passer og som kan være her for en økonomi som vi har råd til.

Og noen ekstra penger til dette overgangsvinduet kan ikke Odd-treneren love.

– Nei, det tror jeg ikke. Det er stort sett som det alltid har vært i Odd, at vi må skaffe de pengene selv og vi har en ansvarlig ledelse, så vi bruker ikke penger vi ikke har.

Lagkamerat Birk Risa har tidligere vært tydelig på at de trenger Sander Svendsen og Fredrik Oldrup Jensen ut sesongen for å fortsette å levere like sterke resultater som de har gjort hittil denne sesongen.

Se intervjuet med Risa her:

Tidligere lørdag kunne også VG melde at Brøndby har kommet med et millionbud på Odd-back Birk Risa.

Neste kamp for Odd er mot Stabæk onsdag 10. juli kl. 19.00. Kampen kan du se på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Pluss.

Se intervjuet med Dag-Eilev Fagermo her:

Eliteserien

Tidligere Brann-trener hyller Odd: – Det er kanskje det laget som har imponert meg mest i år

09/08/2020 PÅ 17:52
Eliteserien

Blytung Skien-retur for Børven – Rosenborg snytt for straffe

02/08/2020 PÅ 20:21
Relatert
FotballEliteserienStabækOdds BK
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen