Stabæk - Rosenborg 3-1
Rosenborg og Eirik Horneland har måttet tåle mye kritikk den siste uken, etter en tam forestilling hjemme mot Odd. På en humpete Nadderud-matte møtte de Stabæk, som heller ikke har vunnet en kamp denne sesongen.
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
16 TIMER SIDEN
Og heller ikke i dag snudde det for trønderne. Stabæk ble for sterke, etter å ha vunnet 3-1 på hjemmebane.
Nå kommer du til å få kjørt deg i dagene og ukene som kommer.
– Ja, det gjør jeg, sa Horneland.
Er det fortjent?
– Ja, klart det. Når vi har et lag som har to tap og ett uavgjort når vi er dobbeltmestere fra i fjor, så er det helt naturlig at det kommer. Det må vi bare stå i, sa han.

– Sykeste målet jeg har sett

For selv om Rosenborg var de store favorittene, fikk de en kalddusj etter 30 minutter.
Stabæk kom fremover med Ronald Hernández ute på høyresiden. Innlegget fant Emil Bohinen, som traff ballen dårlig. Skuddet med leggen traff Reginiussen så vidt, og fikk en lei skru for André Hansen, og ballen spratt inn i mål.
– Jeg har det vondt nå. Det tror jeg alle som har et Rosenborg-hjerte har. Sånn her kan vi ikke holde på, sa Helland etter tapet, og la til:
– Det er typisk at når det kladder så scorer de det sykeste målet jeg har sett live på en fotballkamp med en som tar brassespark i krysset. Halve laget vårt vil slå langt og halve vil spille, så vi må rett og slett ta en samling i bånn.
Utover i omgangen tok Rosenborg over igjen, og på et frispark fra Pål André Helland stanget Tore Reginiussen inn utligningen, og det stod 1-1 til pause.
Men etter pause satte et kunstverk kaffen i halsen på bortefansen.
– Det er bare å gi ut årets mål allerede. Jeg orker ikke høre på Gauseth og at de skal sette opp en topp 5 liste, sier Stabæk-kaptein Vadim Demidov.
19 år gamle Ola Brynhildsen kastet seg nemlig bakover og med et vidunderlig brassesparksendte han Stabæk opp i en ny ledelse.
Se Brynhildsens kunstscoring her:
Rosenborg trykket på etter scoringen, og David Akintola hadde en heading i stolpen 10 minutter senere.

Ny nedtur

Likevel var det i den andre enden det smalt igjen. Børkeeiet spilte ut i returrommet til Boli som bredsidet inn 3-1 til Stabæk, og ydmykelsen var komplett på Nadderud.
Se hele intervjuet med Helland her:
– Det er bittert og tungt. Baneforholdene er som de er. Det visste vi på forhånd. De kom først tre ganger i vår boks og vi hadde bare en. Da blir det 3-1 da, sa en skuffet André Hansen etter kampen.
Som om ikke det var nok, så måtte Vegard Eggen Hedenstad forlate banen etter det som kunne se ut som en strekk. Rosenborg har ikke mange alternativer på back-posisjon, så om den skaden er alvorlig kan det bety stor trøbbel for den regjerende serie- og cupmesteren.
Helland smalt et frispark i stanga på overtid, men nærmere kom ikke Rosenborg, som hadde to baller i metallet i kveld.
Etter nok et tap får kritikerne mer vann på mølla mot prosjekt Horneland. Det som er fasit etter tre serierunder er at Rosenborg i øyeblikket ligger nest sist i Eliteserien med kun ett poeng på tre kamper.
Stabæk på sin side klatrer opp på en niendeplass med fire poeng.
Dette sa Pål André Helland etter kampen mot Odd for en uke siden:
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
18 TIMER SIDEN
Eliteserien
Stabæk i poengnød holdt nullen mot Strømsgodset
29/09/2021 PÅ 19:14