Populære sporter
All sport
Vis alt

Helsvart dag for Rosenborg – ble ydmyket av et Molde på gulljakt

Sebastian Langvik-Hansen

Oppdatert 29/04/2019 klokken 08:28 GMT+2

Et Rosenborg under sterkt press klarte ikke å slå tilbake da de gjestet rivalene. I stedet ble de ydmyket av Magnus Wolff Eikrem og Molde.

Moldes trener Erling Moe og Ohi Omoijuanfo

Foto: Scanpix

Molde - Rosenborg 3-0
Rosenborg-krisen vil ingen ende ta, og etter et ydmykende 0-3-tap borte mot rivalene i Molde ringer alle alarmklokker i Norges mestvinnende klubb.
– Vi er ikke gode nok per nå. Det ironiske er kanskje at det er noe av det bedre vi har gjort i år, og så scorer de tre fantastiske mål og vi får en leksjon i kontringsfotball, sa Pål André Helland.

Bunnrekord

Rosenborg har den verste starten i klubbens historie etter fem kamper uten seier. Aldri før har trønderne hatt færre poeng enn tre, etter at fem serierunder er spilt.
– Akkurat nå er det brutalt tungt. Det er vondt å tape kampen. Det er forholdsvis jevnt i den første omgangen slik jeg ser det, men de scorer på det de har, sa Horneland. Akkurat det var Moldes store spiller i dag, Magnus Wolff Eikrem, enig i.
– Vi er veldig kliniske. Vi scorer på de tre første sjansene våre og det er en veldig solid lagprestasjon. Vi slipper dem ikke til noe som helst føler jeg, sa Eikrem etter kampen.
Rosenborg-treneren sliter litt med å finne ut hva som er feil om dagen, men noen ting mener han at de burde ta tak i med en gang.
– Jeg synes vi har for dårlig intensitet og jeg synes vi gjør for korte løp. Offensivt og defensivt. Jeg synes vi behandler ballen for dårlig, at vi får for lite gjennombrudd og truer for lite bak motstanderen, fortalte han.
Kampen var langt på vei avgjort til pause. Molde startet forrykende, og Ruben Gabrielsen og Magnus Wolff Eikrem hadde scoret hvert sitt allerede før det var spilt 15 minutter.
– Det er noe merkelig tafatt, men det heter vel kort fortalt dårlig selvtillitt og usikkerhet det vi ser på elleve spillere i svart og hvitt her ute. De famler, føler seg frem og finner ikke ut noen ting, hverken offensivt eller defensivt, sa Tor Ole Skullerud etter Eikrems første mål.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Bedret seg i andre omgang

For midtbanespilleren var ikke ferdigscoret. 3-0 satt etter 27 minutter. Det var Eikrems 6. mål denne sesongen.
I pausen var stillingen 3-0.
– Vi skulle ødelegge dem. Det var ikke snakk om noe annet. De har pratet så mye i det siste, så vi hadde veldig lyst til å vise dem hvem som er det beste laget, sa Ohi.
Over i den andre omgangen var det en bedre versjon av Rosenborg som entret kunstgresset på Aker Stadion. De skapte noen halvsjanser og satte mer press på hjemmelaget, uten at de klarte å få ballen i mål.

Sisteplass

Molde på sin side skrudde ned noen hakk i den andre omgangen og skapte få sjanser. På tampen ble det høy temperatur etter en knallhard takling fra Birger Meling på Kristoffer Haraldseid, men flere mål ble det ikke.
Romsdalingene hadde god kontroll på kampen og kontrollerte inn en 3-0-seier.
Dermed er de serieledere i øyeblikket, mens Rosenborg er helt sist, med kun to poeng på de første fem.
Se høydepunktene her:
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame