Etter en blytung start på sesongen, har Rosenborg klatret til femteplass i Eliteserien. De er nå bare seks poeng bak serieleder Molde etter 15 spilte kamper.
I tillegg er trønderne videre i Champions League-kvalifiseringen etter gårsdagens 4-0-seier (6-0 sammenlagt) mot Linfield.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eurosports fotballekspert Tor Ole Skullerud mener det er på tide å friskmelde den regjerende dobbeltmesteren.

Tror de kan ta igjen Molde

– Jeg synes det. Bortekampen mot Ranheim var OK, og i de to siste seriekampene på Lerkendal var de gode. Spesielt i angrep var det vesentlig bedre enn tidligere. De har skapt mye mer, funnet relasjoner, begge sidene sitter mye bedre enn tidligere og de kommer til flere innlegg. Det har vært mer av det som har kjennetegnet RBK. Jeg tror de får en sterk høst, sier Skullerud.
– Kan de ta igjen Molde?
– Ja. Men jeg holder fortsatt Molde som favoritt. De har vært det beste laget hele våren, men Rosenborg må bare sette sammen en lang rekke med seirer. Og så har de Molde hjemme i tillegg. Så det er mulig.

Roser Horneland

Særlig har klubbens nye trener Eirik Horneland, som kom i forkant av sesongen, måttet tåle mye kritikk. Men den tidligere Haugesund-sjefen har stått rakrygget, svart rolig og behersket på alle kritiske spørsmål om både prestasjoner og vrakede stjerner, og fått sving på sakene.
– Jeg synes han har vært sterk og tydelig hele veien. Ærlig på det aller meste, og han har sett selv at det har manglet mye når de ikke har prestert. Men han har stått veldig sterkt i det, og det har vært imponerende å se. Det er en tøff utfordring, men det ligger ekstremt mye energi i det å klare å snu slike ting. De har fått til noe bra nå, Rosenborg generelt og Horneland spesielt, sier Skullerud.
Spillestil har vært et hett tema på Lerkendal hele sesongen, og det har for mange handlet mest om formasjon. Men det er ikke bare 4-3-3 og måten å spille fotball på som har ført til bedring.
Sannsynligvis ligger vel så mye i hodet.
– Selvtillit er rare greier. Hvordan ting har snudd og særlig hvordan enkeltspillere ser ut nå i forhold til i begynnelsen av sesongen ... det er vanskelig å sette ord på hvorfor, men det er et tryggere Rosenborg nå. Mer harmonisk, og flere enkeltspillere er ikke til å kjenne igjen. Så det er nok en kombinasjon av mange ting, fotball er sammensatt. Selvtillit er ferskvare, og det er fortsatt mye å gå på. Det er ikke et Rosenborg som ser ut som en million ennå, men de er i hvert fall mye bedre.
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53