Populære sporter
All sport
Vis alt

Dette er Jonssons drømmelag fra de siste 20 Eliteserie-sesongene

Joacim Jonsson

Publisert 05/10/2019 klokken 21:25 GMT+2

Eurosports ekspert Joacim Jonsson har laget sitt drømmelag fra de siste 20 sesongene.

Tidenes ellever

Foto: Eurosport

Det har vært en hel del meget gode spillere i Eliteserien på 2000-tallet. Jeg har tatt ut det jeg mener er den beste elleveren de siste 20 sesongene. Det er basert på hva spilleren har levert i norsk fotball. Mange har fått store karrierer etter de forlot Norge, men her handler det om leveranser i Eliteserien. En ekstremt vrien øvelse dette og spesielt på spiss-plass var det en helt vanvittig konkurranse om de to plassene.

Mangelen på sidebacker gjør at jeg har satt opp laget i en 3-5-2 formasjon.

Keeper: André Hansen – LSK/Odd/RBK
Den eneste på dette laget som fortsatt er aktiv i Eliteserien. Hansen med godt over 200 kamper i Eliteserien, de fleste for Odd og RBK. Han startet dog i Lillestrøm, men etter at dem ikke valgte å satse på en purung Hansen meldte han overgang til Odd der han hadde stor utvikling. Har vært tunga på vektskålen for RBK i flere sesonger og har holdt et imponerende høyt laveste nivå. Seriens beste spiller 2018.
Saken fortsetter under:
Stopper: Kris Stadsgaard – RBKBankers på dette laget. Meget rask og god en mot en. Dyktig med ballen og viktig i frispillingsfasen. Kanskje litt nonchalant, men Stadsgaard var en bauta de sesongen han spilte for RBK.Stopper: Erik Hoftun – RBK/GlimtHan var som aller best på 90-tallet, da var han uten tvil Eliteseriens beste forsvarsspiller. Men Hoftun vant også fire gull med RBK på 2000-tallet, og var mesterhjernen i de bakre rekkene.

Stopper: Hannu Tihinen – Viking En stopperbauta og kanskje den beste duellstopperen som vært i norsk fotball på 2000-tallet. Helt enorm i duellspillet. Scoret også en del mål på dødball. Var hjertet på et meget godt Viking-lag som ble nummer tre to strake sesongen og nummer fire i hans siste sesong i Stavanger.
Høyrekant: Marek Sapara – RBKBle hentet for dyre 10 millioner av RBK, men han viste seg være verdt hver eneste krone. Hadde en dødball- og pasningsfot som var helt unik. Var god med ballen i beina og meget spillebegavet. Var assistkonge i Eliteserien sammen med Veigar Pall Gunnarsson.Indreløper: Ørjan Berg – Glimt/RBKSelvskreven på dette laget og en av de største begavelsene vi har sett i norsk fotball de siste 30 årene. Berg fikk en strålende karriere i norsk fotball, men er en spiller som man gjerne tenker på hvor god han kunne ha vært i en utenlandsk proffklubb hvis han hadde gått til riktig tid og kommet til riktig klubb. Årets spiller på VG-børsen sesongene 2002 og 2003, og årets midtbanespiller sesongene 2000, 2001 og 2002.
Saken fortsetter under:
Sentral Midtbane: Martin Andresen – Stabæk/Brann/Vålerenga En pådriver av det sjeldne og en kaptein med stort K. Innpisker som krevde ekstremt mye av medspillerne, men leverte også selv. Litt ufin på banen og en spiller motstanderne hatet. Men først og fremst var Andresen en drivende god fotballspiller. Kaptein på gullaget i Bergen 2007.
Indreløper: Roar Strand – RBK/Molde/RBK
Superman Strand med over 20 sesonger i norsk fotball er kanskje den aller største klubbspilleren de siste 30 årene. Han var tro mot RBK i hele sin karriere så nær på som en sesong, da han var utleid til Molde. Evighetsmaskinen preget norsk fotball både på 90-tallet, men også på 00-tallet, og la opp fra toppfotballen etter 2010 sesongen som 40-åring. Strand var den perfekte indreløperen i RBKs 4-3-3 formasjon, og hans patenterende bakromsløp ble også kjent utenfor Norges grenser, da han til tider preget europeiske toppkamper.
Venstrekant: Alanzinho – StabækTrollgubben fra Brasil trengte litt tid på seg for å akklimatisere seg i norsk fotball og det var nær at Stabæk gav han opp. Heldigvis fikk han tid på seg og er den største artisten som spilt i norsk fotball de siste 20 årene. Fullstendig magisk med ball og med han på banen trengte medspillerne bare gi han ballen så skapte han ubalanse hos motstanderne. En spiller folk kom til Stabæks bortekamper for å se på.
Spiss: Torstein Helstad – Ham-Kam/Brann/RBK/LSK
Det er umulig å komme utenom Helstad. Toppscorer 2000, 2001 og 2007. Han var mannen som skjøt gullet hjem til Bergen etter 45 års tørke. En avslutter på ypperste nivå.
Spiss: Frode Johnsen – Odd/RBK/Odd
Knallhard konkurranse om spissplassene. Frode Johnsen har 13 sesonger og 132 scoringer i Eliteserien. Han debuterte i Eliteserien så sent som ved 25-års alder og var også i Japan noen sesonger. Det gjør statistikken enda mer imponerende. Effektiviteten er bedre hos Nannskog, men Frode har vært god over veldig lang tid. En klubbspiller med stort K. Tatt ut på landslaget i en alder av 39 år, da han spilte for Odd. Han la opp ved 41 års alder. Toppscorer tre ganger og det mest imponerende er at det er tolv år mellom første og siste gang.
Sett denne? Saken fortsetter under:

På benken


Keeper: Arni Gautur Arason – Island – RBK/Vålerenga/Odd
Arason kom til Rosenborg fra islandske Stjarnan i 1998. Var meget god for RBK i starten av 2000-tallet. Gikk i 2003 på en gratisovergang til Manchester City, men ble ingen suksess. Var tilbake i Norge og spilte for Vålerenga i 2004 til 2007. Var også god i Enga-perioden. Ny retur til Norge i årene 2008 til 2010. Fikk da 62 kamper for Odd. Arason er den mestvinnende utenlandske spilleren i norsk fotball, og var i perioder en levende vegg.

Forsvar: Tom Høgli – Glimt/TIL
Startet karrieren i Glimt, men det var i TIL han fikk sitt gjennombrudd. Ble hentet som sentral midtbanespiller og erstatter til Patrice Bernier, men ble raskt omskolert til høyreback, der han også fikk en glimrende karriere. Tilhørte et av ligaens beste forsvar i sesongene 2008-2011. Ble etter en rekke gode landskamper solgt til belgisk fotball. I tillegg en hedersmann utenfor banen.

Midtbane: Mike Jensen – RBK
Jensen er inne i sin sjuende sesong for trønderne. Det har blitt fire gull og to sølv til nå og Jensen har vært RBKs beste spiller i den perioden. Påminner veldig mye om Martin Andresen. En leder som går foran både verbalt og i banespillet. En jævel å møte ute på banen. En som alle elsker å ha på sitt eget lag, men hater å spille mot.

Spiss: Daniel Nannskog – Stabæk
Nannskog ble hentet til Norge og Stabæk av daværende trener, Jan Jönsson. Svensken hadde da spilt en sesong i Kina for Schuan Guancheng. Stabæk spilte på den tiden på nest øverste nivå og Nannskog skulle bli toneavgivende fra første stund på Nadderud. Han skjøt klubben opp fra OBOS-ligaen i sin første sesong med 27 mål, og suksessen bare fortsatte. Kronet sin periode i norsk fotball med seriegullet 2008. Scoret vanvittige 101 mål på 147 kamper før han la opp i 2010. Var toppscorer flere ganger og ble en klubblegende i Stabæk.
Sett denne?
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame