TRONDHEIM (Eurosport.no):
– Det er flere ting som spiller inn, men uten den endrede konkurransesituasjonen hadde det vært lettere å dra, sier Søderlund til Eurosport.no.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Horneland har skjerpet kravene til innsats, og lovet at den som presterer best skal spille, uavhengig av lønn og navn.
– Jeg kjenner Eirik og Karl Oskar fra før og de har forklart meg nøye hvordan dette kommer til å bli. De vil ha det på sin måte, og de som ikke gjør det slik trenerne ønsker kommer ikke til å få spille.

– Skjedde mye rart her i fjor

Spissen mener det var perioder i fjor hvor han burde spilt, men ble benket. Han fikk begrunnelser han ikke kunne leve med, og varslet ledelsen om hvordan han stilte seg til situasjonen.
– Det skjedde så mye rart her i fjor, og det er godt å kunne legge det bak seg nå, men jeg har hatt lange prater med det nye trenerteamet om det, og er sikker på at det kommer til å bli annerledes nå, sier han, og understerker at han forventer sterk konkurranse når Nicklas Bendtner kommer tilbake til Trondheim om en drøy uke.
– Det er bare bra at Nicklas er her. Jeg liker den konkurransen, og ser frem til å konkurrere på samme vilkår. Nå er det opp til meg, og jeg tror jeg skal spille mer i år, sier han.
Også spillemessig tror han det er en fordel for ham at Horneland bestemmer i 2019.
– I Hornelands system må spissen være god i gjenvinningsspillet, duellspillet og boksspillet. Det er mine forser som spiller, sier han.

Botheim: – Jeg ble kastet bak i køen

Horneland selv får sett mye til Søderlund om dagen, siden Bendtner soner fengselstraff i Danmark.
– Er det fordel Søderlund?
– Søderlund får i hvert fall muligheten til å vise seg frem. Bendtner har trent godt, men bare på gymmen. Det er ikke det samme som å være på en fotballbane og ha timing i fotballbevegelser. Vi må bruke den tiden det tar å få ham i form når han kommer tilbake. Vi kommer til å være kommet lenger i den prosessen, og han må få balansert det, så han ikke pådrar seg skader når han slutter seg til oss, sier Horneland.
Også Erik Botheim skal kjempe om den samme plassen som Søderlund og Bendtner, og han er nok den som er aller mest fornøyd med fokuset på at navn ikke skal spille inn.
– Jeg har ikke noe navn slik som Bendtner og Søderlund, men jeg var meget god i fjor, og burde spilt mer. Jeg følte jeg beviste at jeg tok nivået og at jeg hadde noe der å gjøre, men ble kastet bak i køen likevel, sier 19-åringen, som er velkjent for selvtilliten sin.
(Saken fortsetter under):

Horneland utelukker ikke lån

Nå håper Botheim at like konkurransevilkår skal gi ham mer spilletid, og ønsker av den grunn ikke å gå på lån, selv om han har lagt bak seg to hele sesonger med A-laget uten å få veldig mange sjanser. I 2017 startet han ingen seriekamper, og ble byttet inn i tre. I 2018 startet han en seriekamp, og ble byttet inn i fem.
– Jeg er ferdig med å spille tredjedivisjon. 2019 er mitt år, og nå skal jeg blomstre. Da må jeg spille.
For øyeblikket hinker han på krykker etter å ha operert et brudd i foten for to uker siden, men regner med å være med for fullt i begynnelsen av april.
– Jeg er ikke bekymret, jeg kommer til å komme raskt i form, sier han.
– Vi ønsker i utgangspunktet å få ham til her i Rosenborg, men han må ha mer spilletid enn han har hatt til nå. Får han ikke det, så må han ut på lån, sier Horneland om spiss-utfordreren.
Lørdag møter Rosenborg svenske GIF Sundsvall. Oppgjøret vises på Eurosport Player med avspark 17.00.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03