Daouda Bamba er vraket fra Branns tropp til kampen mot Sarpsborg 08. Det skriver Bergensavisen torsdag.
Grunnen er at spissen straffes for dårlige holdninger før og under kampen mot Molde. Bamba skal ha vært skuffet over å ha blitt plassert på benken og skal ikke har vært særlig ivrig i å varme opp for et innhopp da han fikk beskjed om det. Spissen skal ha akseptert straffen i et møte torsdag.
Norgesmesterskapet
Thrilleravslutning da Molde tok seg videre til semifinale
20/03/2022 PÅ 17:59
Eurosport.no har gjentatte ganger prøvd å komme i kontakt med Brann-trener Lars Arne Nilsen uten å lykkes. Til BA sier han imidlertid følgende:
– Vi har noen interne regler som alle må håndtere. Det har han ikke klart, og da må det få konsekvenser. Det er helt umulig å la ham styre på slik. Jeg skal ha en hel garderobe som jobber sammen, og da må vi ha noen regler som alle følger. Det er ekstremt viktig for meg å ha spillere på benken som er profesjonelle, og under hele min tid i Brann har vi hatt en fantastisk benk. Det kan vi bare ikke ødelegge. Vi har en kultur her som må bevares.

– Viktig for oss å fremheve at han er et veldig fint menneske

Eurosports ekspert Joacim Jonsson mener Daouda Bambas tid i Brann har utviklet seg til et mareritt. I dette blogginnlegget skriver han at Bamba må selges ved neste korsvei.
Sportssjef Rune Soltvedt henviser til Nilsens beslutning om ikke å ta med Bamba i troppen nå, men svarer dette på Jonssons mening om at spissen må selges.
– Jeg tenker at det er hans jobb å mene noe om norsk fotball. Det er klart at det har vært noen utfordrende episoder med Bamba, men det er uansett viktig for oss å fremheve at han er et veldig fint menneske som har mye positivt i seg. Nå handler det for oss å komme gjennom noen uheldige episoder og få noe positiv ut av det. Det er tegnet et bilde av ham ut i fra disse episodene, men han har mye godt i seg, og vi håper og tror at vi skal få det ut fremover. Han scoret i tre kamper på rad før han fikk karantene. Så skjer det som skjer mot Molde, og da går vi ned noen trappetrinn. Det er der vi er nå. Det er litt utfordrende, men vi skal jobbe oss gjennom det. Av og til møter man litt motstand og vi håper å komme styrket gjennom det, sier Soltvedt til Eurosport.no.
– Hvordan skal dere jobbe med Bamba fremover?
– Vi skal legge til rette for ham på best mulig måte. Mens han har hatt karantene har han jobbet veldig hardt på trening. Han har sett skarp ut. Det gjør at det er mer kinkig nå. Han er i god form, men nå fikk dette en konsekvens denne gangen, og det gjør at han spiller kamp for Brann 2 på lørdag.

Bambas frustrerende sesong

Kampen mot Molde var første kamp Bamba var tilgjengelig for spill igjen etter karantene han ble ilagt for albuen på Simen Wangberg. Spissen var utestengt i fire kamper. Bamba har hatt en frustrerende sesong noe han ga uttrykk for i sommer der han uttalte til Eurosport.no at laget er litt hjernevasket.
– Jeg håper det, virkelig. At laget blir bedre. For det er ikke bare meg. En spiller kan ikke spille, man spiller med ti andre, de må prøve å gi deg den rette ballen. Det er «crazy», for i en kamp så kom Petter Strand med ballen, jeg var helt ledig foran mål – men han spilte ut til siden. Jeg spurte «hvorfor spilte du ikke til meg», men han svarte at måten vi skal spille på er ut på siden. Så som du skjønner, vi er litt hjernevasket. Jeg tror spillerne må være mer chille, at vi ikke «må» spille sånn. Av og til må vi bare spille fritt og gjøre det som er best, i stedet for det typiske som er «hva sier treneren vi skal gjøre?».
Bamba har vært på banen i 16 kamper denne sesongen og har scoret fem mål. Brann har slitt foran mål i høst og har ikke scoret på fire kamper. Det er over 30 år siden sist Brann gikk så lenge uten å score.
Sett denne?
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55