Kristoffer Zachariassen har siden overgangen fra PostNord-ligaen til Eliteserien knapt gjort annet enn å stige i verdi. Etter også ha markert seg i Europa League, virker en overgang til utlandet mer og mer sannsynlig.
Men om Sarpsborg 08s midtbanemann blir solgt til utlandet, er det ikke alle som jubler like høyt av det.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Zachariassen gikk fra Nest-Sotra til Sarpsborg 08 i 2016.
Midtbanespilleren, som da var under 23 år, kostet ikke Østfold-klubben mer enn en utdanningskompensasjon, omlag 300 000 kroner.
Det er en sum som nå får hans tidligere klubb til å rive seg i håret.
Nest-Sotra hadde nemlig muligheten til å forhandle ned summen på 300 000 kroner i bytte mot videresalgsprosenter, men overfor Bergens Tidende opplyser klubbens sporttsjef Arve Haukedal at strilene fra Sotra droppet det da Zachariassen tok med seg flyttelasset til Sarpsborg.
– Dette er til å grine av, sier Haukdal til avisen.
Haukedal forteller at klubben var inne i en tung periode økonomisk og trengte penger raskt for å betale ned gjeld. Normalt sett pleier Nest-Sotra forhandle seg frem til en videresalgsavtale på mellom 5 og 10 prosent.
At Zachariassen på et tidspunkt vil bli solgt fra Sarpsborg 08 virker stadig mer trolig. Det betyr at OBOS-klubben dermed kan ha sagt fra seg muligheten til å håve inn mer en tre ganger så mye som de fikk for selve overgangen.
– Jeg tror han er verdt rundt 15 millioner kroner nå, og hvis han går til utlandet blir summen fort 20 millioner. Da er ikke matten vanskelig: Vi kunne ha tjent rundt en million, sier Haukeland.
Sportssjefen forteller videre at det var styret i klubben som tok beslutningen, og at det kan ha vært med å redde Nest-Sotra fra konkurs. Likevel sitter klubbledelsen i klubbhuset på Ågotnes med en bitter smak i munnen.
– Situasjonen ble som den ble, og det angrer alle på i dag, sier han.
Eliteserien
Senket «storebror» med to effektive minutter: – Nå lukter de på edelt metall
29/08/2021 PÅ 17:56
Eliteserien
Lå under 0-2 til pause for Molde – Viking-debutant senket tabellederne: – Det er galskap
15/08/2021 PÅ 18:04