MARBELLA/OSLO (Eurosport.no):
Slovan Bratislava er blant flere utenlandske klubber som har 19-åringen på blokka. Hovedstadsklubben i Slovakia er den mestvinnende i hjemlig liga og kom i fjor til 2. runde i Europa League-kvalifiseringen.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
Tromsø slo det slovakiske laget 3-2 i en treningskamp 2. februar. Da ble nettopp Valakari matchvinner.
19-åringen er sønn av TIL-trener Simo Valakari. Onni spilte 13 Eliteserie-kamper og scoret to mål etter overgangen fra TPS Turku. Tidligere har han vært på treningsopphold i Southampton.
I Tromsø signerte unggutten på en kontrakt ut 2021.

– Jeg får ikke panikk

Valakari var også involvert i onsdagens treningskamp mot Atlético Malagueño. Der vant Tromsø 2-1, men finnen var ikke spesielt fornøyd med egen innsats.
– Jeg spilte ikke min beste kamp i dag. Jeg tar ansvar for det og vil se fremover. Du må bare lære av dårlige kamper. Jeg blir ikke stresset eller får panikk, man må bare se fremover, sier han til Eurosport.no.
Valakari ble hentet til norsk fotball i august i fjor og sier han ser fremskritt i egen utvikling etter et halvt år i Tromsø.
– Det har gått fremover. Det ville vært dumt om jeg ikke hadde hatt det. Jeg har vært her i et halvt og tror jeg blir bedre hver dag.
– Hvor ser du for deg at du er om 1-3 år?
– Det er umulig å si. Alt kan skje i fotball, men jeg har mine egne mål som jeg jobber mot og har min egen tidsplan. Jeg jobber hardt hver dag. Man kan ikke gjøre så mye mer, sier han, uten å lette altfor mye på sløret.
Se hva Valakari sa etter seieren onsdag:
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12