Populære sporter
All sport
Vis alt

Vurderes av utenlandske klubber

Oppdatert 21/02/2019 klokken 08:28 GMT+1

Eurosport.no vet at flere utenlandske klubber er interesserte i Tromsøs Onni Valakari (19).

Onni Valakari

Foto: Scanpix

MARBELLA/OSLO (Eurosport.no):
Slovan Bratislava er blant flere utenlandske klubber som har 19-åringen på blokka. Hovedstadsklubben i Slovakia er den mestvinnende i hjemlig liga og kom i fjor til 2. runde i Europa League-kvalifiseringen.
Tromsø slo det slovakiske laget 3-2 i en treningskamp 2. februar. Da ble nettopp Valakari matchvinner.
19-åringen er sønn av TIL-trener Simo Valakari. Onni spilte 13 Eliteserie-kamper og scoret to mål etter overgangen fra TPS Turku. Tidligere har han vært på treningsopphold i Southampton.
I Tromsø signerte unggutten på en kontrakt ut 2021.

– Jeg får ikke panikk

Valakari var også involvert i onsdagens treningskamp mot Atlético Malagueño. Der vant Tromsø 2-1, men finnen var ikke spesielt fornøyd med egen innsats.
– Jeg spilte ikke min beste kamp i dag. Jeg tar ansvar for det og vil se fremover. Du må bare lære av dårlige kamper. Jeg blir ikke stresset eller får panikk, man må bare se fremover, sier han til Eurosport.no.
Valakari ble hentet til norsk fotball i august i fjor og sier han ser fremskritt i egen utvikling etter et halvt år i Tromsø.
– Det har gått fremover. Det ville vært dumt om jeg ikke hadde hatt det. Jeg har vært her i et halvt og tror jeg blir bedre hver dag.
– Hvor ser du for deg at du er om 1-3 år?
– Det er umulig å si. Alt kan skje i fotball, men jeg har mine egne mål som jeg jobber mot og har min egen tidsplan. Jeg jobber hardt hver dag. Man kan ikke gjøre så mye mer, sier han, uten å lette altfor mye på sløret.
Se hva Valakari sa etter seieren onsdag:
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame