Populære sporter
All sport
Vis alt

Positiv til Vålerengas sesongstart, men Rekdal etterlyser en ting

Jonas Moen Rye

Oppdatert 23/03/2018 klokken 11:25 GMT+1

Kjetil Rekdal mener det er grunn til både optimisme og bekymring i Vålerenga denne sesongen.

Rekdal

Foto: Scanpix

Vålerenga har fått en meget god start på sesongen og står med seks av seks mulige poeng før landslagspausen.
Bare Molde er foran på Eliteserie-tabellen med flere scorede mål.
I Eurosports Eliteserie-podcast med Kjetil Rekdal er tabelltoeren naturligvis et tema.
Eurosports fotballekspert er positiv til det han har sett fra Ronny Deilas menn etter to kamper, men er samtidig litt bekymret på hovedstadsklubbens vegne.
– Vålerenga er bedre enn i fjor så langt. De er mer robuste og skaper mer trykk, men spørsmålet er hvem som skal score mål sammen med Sam Johnson?, spør Rekdal.
Foruten den nysignerte liberiske spissen, er det bare midtstopper Jonatan Tollås Nation som har klart å tegne seg på scoringslisten etter seirene mot Kristiansund og Odd.
– De får litt lite folk inn i boksen når de spiller 4-3-3, sier Rekdal, før han fortsetter:
– Det ble bedre i den andre omgangen mot Odd, da Samúel Fridjónsson kom inn for Abdisalam Ibrahim.Han er flink til å komme seg inn i boksen og vil være med å score mål, sier Rekdal.
Den tidligere landslagskapteinen etterlyser spillere med litt mer «killerinstinkt» til å takle presset som klubben og spillere i klubben settes under hvert år.
– Vålerenga har vært et bra fotballag med ballen i laget i mange, mange år, men når man får kniven på strupen og man må ha poeng, så har det ofte sviktet, sier han.
– Det har litt med det presset og de forventningene den klubben blir satt under hver eneste sesong. I tillegg spiller de som møter Vålerenga en av de største kampene sine for sesongen. Det kommer man ikke utenom, det er en kamp som betyr litt ekstra for motstanderne. Det koster poeng hvis man ikke er mye bedre enn motstanderne. Der har de et steg å ta, sier Rekdal.
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)
Eurosport-kollega og kommentator Asbjørn Myhre etterlyser mer entisuasme rundt klubben.
– Det er ikke lett å se at Vålerenga er en klubb i Oslo. Hvor er plakatene, draktene, hvor er den vanlige supporter i gaten? Hvor er entusiasmen man kunne forvente med en satsning, Ronny Deila som sjef og ny stadion? Jeg klarer ikke å se den noe sted i Oslo by, undrer Myhre.

– Fiaskosesong

Forrige sesong ble en stor skuffelse for Vålerenga. Da klubben flyttet fra Ullevaal til sin nye storstue Intility Arena i fjor høst, stod klubben i reell nedrykksfare. Takket være en solid sluttspurt, som blant annet innebar en knusende 7-1-seier over Viking, endte Vålerenga til slutt på en åttendeplass.
– Jeg tror litt av den eldre garden i Klanen har dødd litt ut, det er ikke alle som har tid eller vilje til å bruke så mye tid på Vålerenga lenger, og da må man rekruttere nye. For hvis vi skal være ærlige, så var sesongen i fjor en megafiasko. De økte budsjettet med mange millioner og endte med å være i akutt nedrykksfare med en fjerdedel av sesongen igjen, sier Rekdal.
– Da bygges presset og det forventes at man må ta et steg frem i år. Om man skulle bli nummer seks, er det mulig det er bra nok internt, men det er egentlig ikke bra nok for supporterne. Så Vålerenga er avhengige av å få opp interessen og entusiasmen, sier han.

Spennende unggutter

Rekdal mener imidlertid at det han har sett så langt denne sesongen, gir grunn til optimisme for de som er glad i Vålerenga.
– De har en eier som har satset mye i Vålerenga i lang tid, og hvis de ser at det begynner å ta mer fasong, så har de økonomi til å legge på noen kroner. Særlig hvis de skulle se at de henger med i toppen til sommeren, da har de mulighet til å forsterke.
– I tillegg har de flere unge spillere som er i ferd med å slå gjennom i blant andre Simen Juklerød, Chidera Ejuke og nevnte Fridjonsson, som fortsatt kan ta steg, sier Rekdal.
Vålerenga spiller sin neste kamp borte mot Sarpsborg 08 mandag 2. april. Oppgjøret ser du direkte på Eurosport Player og Eurosport Norge fra kl. 17!
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame