Vålerengas nye «frelser» gjorde det igjen: – Spissen Klanen har ventet på siden Örn Kjartansson

Oppdatert 16/05/2018 klokken 23:11 GMT+2

Sam Johnson har vært en åpenbaring for VIF så langt denne sesongen. Mot Stabæk sørget han for ny jubel i hovedstaden.

Johnson

VÅLERENGA 1 - 0 STABÆK
Et snaut kvarter var spilt da Vålerengas nye superspiss startet festen på Intility Arena. I duell med Daniel Granli gikk Johnson seirende ut, og Stabæk-stopperen ble liggende igjen på bakken. Plutselig var Vålernga-spissen helt alene med Stabæk-keeper Mandé Sayouba.
Der gjorde VIF-toppscoreren ingen feil, og satte inn sitt sjuende mål for sesongen.
– Dette er spissen klanen har ventet på siden Vidar Örn Kjartansson forlot hovedstaden, sa Eurosport-kommentator Petter Bø Tosterud mens Vålerengas nye favoritt jublet sammen med Klanen.
Drøyt fem minutter etter fikk Stabæk og 19-åringen Ola Brynhildsen en stor sjanse til å utligne.
Unggutten fikk vendt opp og hamret til fra utenfor 16-meteren. Men VIF-keeper Adam Larsen Kwarasey i full strekk kunne se ballen stryke like utenfor stolpen.

Ejuke kunne doblet

Like før pause var Vålerenga og Chidera Ejuke nær å doble ledelsen ved flere anledninger.
Den beste muligheten kom da kantspilleren dro seg inn fra venstresiden og hamret til. Ballen suste såvidt over tverrliggeren til Sayouba. Dermed gikk vertene til pause med 1-0-ledelse.
Etter pause fikk Johnson tidlig muligheten til å bli tomålsscorer. Etter å ha blitt spilt fint gjennom av Daniel Fredheim Holm, fikk han sjansen til å doble. Men en rask inngripen av Sayouba gjorde at Johnson satte ballen i nettveggen.

Ohi-miss

Stabæk produserte flere sjanser til å utligne i andre omgang. Nærmest var Ohi Omoijuanfo etter rundt en time spilt. Men alene med Kwarasey Larsen klarte han ikke å sette ballen i mål.
Like etter var han servitør da Tonny Brochmann fikk en gigantsjanse til å redusere for bæringene, men en sterk inngripen av Felipe Carvalho hindret scoring.
Midtveis i andre omgang gikk Brynhildsen i bakken inne i 16-meteren, etter en takling av Carvalho. Brynhildsen og Stabæk ropte på det som så ut som et straffespark, men dommer Svein Oddvar Moen vinket spillet videre.
Dermed endte det med 1-0 og tre poeng til VIF, og lagets første seier på fotballens festdag, 16. mai, på deres nye hjemmebane.
Se hvordan Johnson avgjorde 16. mai-kampen mot Stabæk.