INTILITY ARENA (Eurosport.no):
Norges G17-landslag har gjort stor suksess i EM og møter England til kvartfinale søndag. Slovenia og Sverige har blitt beseiret på veien dit, mens Portugal ble holdt til 0-0.
Eliteserien
Vålerenga-stjerneskudd på liste over verdens største talenter
08/10/2020 KLOKKEN 17:15
Midtstopper Harald Martin Hauso og høyreback Leo Cornic representerer Vålerenga i mesterskapet. I 2-0-seieren over Slovenia torsdag, scoret sistnevnte ledermålet for Norge. Ronny Deila følger spillerne tett.
– Jeg kjenner selvsagt begge veldig godt. De trener stadig med A-laget vårt og har 2. divisjon som kamparena. Nå er jeg glad for at de får god matching på landslaget, for det er en kjempebra utviklingsarena. En herlig utfordring for dem, sier Deila til Eurosport.no.

Slik blir de seniorspillere

Han erkjenner at 17-åringene er et stykke unna å være aktuelle for spill i Eliteserien per dags dato. Samtidig har klubben lagt et tydelig løp som skal gjøre ungguttene rustet for seniorfotball på øverste nivå om noen år.
– I den alderen er det perfekt for de å hospitere og være med rundt A-laget. De er med på treninger og kan kanskje være med på benken i noen kamper. De er i utgangspunktet en del av juniorlaget vårt, men får matching på seniornivå gjennom 2. divisjonsfotball. Det er tøft nok i seg selv for spillere i den alderen, mener den tidliger Celtic-manageren.
Dersom de to spillerne fortsetter utviklingen de har vist, holder Vålerenga-treneren A-lagsdøra åpen. Han påpeker at tålmodighet er et nøkkelord.
– Det krever selvsagt at de fortsetter å ta steg. Her har vi tøff konkurranse og det er vanskelig for de unge å komme frem. Men det er veldig få 18-19-åringer som går rett inn og er gode på dette nivået. De fleste slår gjennom i 22-23-årsalderen.

– Har gode forutsetninger

Som hovedtrener for A-laget kreves det at man også har kontroll og oversikt over det som røret seg i klubbens aldersbestemte lag.
Han mener spillerne har et godt utgangspunkt til å bli Eliteserie-spillere i fremtiden.
– Ta for eksempel Leo (Cornic). Han har veldig bra fart og en god innleggsfot. Han klarer seg bra defensivt, men bidrar også fremover i banen. Han har alle forutsetninger til å bli en meget god høyreback, sier Deila.

Tror på Norge-sjokk

Lars Tjærnås er fotballekspert og ansatt som speider for hovedstadsklubben. Han har fulgt G17-mesterskapet tett og liker det han har sett av de norske gutta.
Søndag står altså England for tur.
– England er fysiske meget solide og har stor fart, ikke minst på topp. Men de er langt fra umulige å slå. Det vil overraske meg om det ikke blir jevnt, jeg tror også relativt målfattig, og jeg mener Norge har en realistisk sjanse til å slå dem og til å kunne gå hele veien fram. Det er et par lag jeg ikke har sett, men jeg har ikke sett noen som er klart bedre enn alle andre, sier Tjærnås til NTB.
Kvartfinalen spilles søndag klokken 19.00.
Toppserien
Tre kamper unna full pott gjennom en hel sesong
21/09/2018 KLOKKEN 19:27
Fotball
Vålerengas nye «frelser» gjorde det igjen: – Spissen Klanen har ventet på siden Örn Kjartansson
16/05/2018 KLOKKEN 17:56