Høsten 2016 gikk Tromsø-supporteren Arne Johnsen gjennom en tøff periode i livet, som endte med at han ble tungt deprimert. Redningen for ham ble fotballen og supportermiljøet.
– Uten Isberget og TIL hadde jeg ikke vært i live i dag.
Det forteller han i den nye TVNorge-serien «Else om: Selvmord» som sendes onsdag kveld. Der deler Johnsen sin historie med Else Kåss Furuseth, som selv har opplevd at både mor og bror har endt sitt eget liv.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
TIL-supporteren startet med å dele sin historie på Twitter, deretter snakket han ut i iTromsø i fjor, og nå står hele Norge for tur. Til Eurosport.no forteller TIL-supporteren om hvorfor han velger å dele sin historie.
– Det er for å vise at fotballen er mer enn 22 mann som løper etter en lærkule. Fotballmiljøet kan være et holdepunkt for å komme tilbake til et normalt liv. For meg handler det om å sette fokus på hva fotballen kan bety i Norge. Jeg ønsker også å hjelpe noen har det tøft, og som ikke har tatt steget til å få hjelp enda.
Se hele innslaget med Arne Johnsen her:

Støtte fra Tromsø-spillerne

I TVNorge-programmet forteller Johnsen om hvordan tiden med depresjonen var. Det gikk så langt at han forsøkte å avslutte sitt eget liv.
– Man kommer så langt ned i grøften at man tror man aldri skal klare å komme seg opp igjen. Du føler bare at du er ferdig med livet. Du føler du ikke har nok grunn til å leve. Du ser ingen fremtid som sagt. Da kommer man bare dit at man ikke gidder mer, er bare ferdig med alt både mentalt og fysisk.
– Kom selvmordstankene med en gang?
– De kom rimelig kjapt, ja. Og var inne på tanken allerede samme kvelden.
Etter å ha vært åpen om problemene sine og mottatt hjelp, tok Tromsøs supportermiljø ham i mot med åpne armer. Det betydde alt.
– Når man fikk hjelp, og var åpen med de nærmeste rundt om hva som hadde skjedd og hvordan ting var, og det var full aksept. Det var ikke noe «trash talk» eller utfrysing på noen som helst måte.
Etter at han åpnet seg på Twitter tok flere av spilleren i Tromsø direkte kontakt med ham. Det betydde mye for 31-åringen som i dag bor i Oslo og er i full jobb.
– Enkelte av spillerne tar direkte kontakt. Og da kjenner man varmen fra klubben og fra spillergruppen.

– Min terapi

I programmet blir Else Kåss Furuseth med Johnsen til Nadderud for å overvære en kamp mellom Tromsø og Stabæk.
– Kan du anbefale dette som terapi?
– Ja, absolutt! Det har vært min terapi.
Til Eurosport.no utdyper supporteren hvordan fotballidenskapen har hjulpet han.
– Du får tenke på andre ting og du får føle på at noe brenner for deg. Altså, TIL er det jeg lever for, og det å føle på lidenskapen.
Komikeren og programlederen levde seg inn i rollen som TIL-supporter.
– Føler du deg høy nå? Jeg føler meg neste høy.
– Nei, jeg føler meg ikke høy. Men jeg føler at jeg er i live.
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12