Saken startet i byretten fredag kl. 09.30.
Dit kom Bendtner etter et hektisk tidsskjema, siden 30-åringen spilte semifinalekamp i cupen mot Start på Lerkendal torsdag kveld. Der scoret han 1-1-målet da Rosenborg til slutt vant 2-1 og sikret seg plass i cupfinalen 2. desember.
Om Bendtner spiller den er for tidlig å si. Utfallet av rettssaken kan være avgjørende for hvordan Bendtners framtidige liv på fotballbanen blir seende ut.
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53
Danmarks landslagssjef Åge Hareide har sagt at det er uaktuelt å ta ut spillere på laget som er dømt for vold.
Rosenborg har ennå ikke sagt noe om hvordan vil de reagere om Bendtner skulle ende opp med å bli dømt. Spissen kom til klubben fra Nottingham Forest i mars 2017 og har kontrakt i ytterligere én sesong.

Slag og spark

Bendtner er tiltalt etter den milde voldsparagrafen i den danske straffeloven etter episoden med en taxisjåfør på nattestid i sentrum av København tidlig i september. RBK-spilleren gikk skadd på det tidspunktet og var i hjemlandet i opptreningsperioden.
Etter en bytur sammen med samboeren Philine Roepstorff satte de seg inn i en taxi som endte med at sjåføren ble påført dobbelt kjevebrudd. Etter tiltalen skal Bendtner ha slått taxisjåføren med knyttet neve og deretter ha fulgt opp med å sparke den liggende sjåføren i hodet.
Bendtner er også tiltalt for ikke å ha brukt sikkerhetsbelte, samt for å ha forlatt taxien uten å ha betalt de 52 kronene turen kostet.

Strafferamme

Taxisjåføren krever erstatning for tapt arbeidsfortjeneste og er også selv tiltalt for forsøk på vold. Han skal blant annet ha kastet en flaske mot Bendtner og kjæresten.
Strafferammen for såkalt «simpel vold» som Bendtner er tiltalt for ligger på opp til tre år i fengsel, men rettspraksis ligger langt unna det nivået. De fleste dommer ender med mellom 20 og 40 dagers betinget fengsel og et krav om samfunnsstraff.
Både Bendtner og taxisjåføren har erkjent seg uskyldig etter tiltalen.

– Ikke skyldig

Da rettssaken ble innledet i tingretten fredag erklærte Bendtner seg som ventet ikke skyldig etter voldstiltalen. RBK-profilens advokat Anders Nemeth ba om full frifinnelse.
Bendtner og hans advokat hevder at fotballstjernen handlet i selvforsvar. Det underbygget Rosenborg-spilleren i sin forklaring.
– Jeg følte meg truet, men jeg trodde ikke at det ville eskalere slik, sa han om konfrontasjonen med taxisjåføren ifølge BT.
30-åringen beskrev videre situasjonen som «ubehagelig» og stemningen i taxien som «ond», før han vedgikk å ha slått drosjesjåføren i kjølvannet av at sistnevnte skal ha kastet en brusboks mot ham selv og kjæresten Philine Roepstorff.
– Da vi konfronterer hverandre, så løfter vi armene på samme tid, og jeg slår ham først, sa Bendtner og bekreftet siden at han slo med knyttet hånd.

Grov munnbruk

I retten fredag ble det også vist flere overvåkingsvideoer for å kaste lys over voldsepisoden i september. Videobildene gir imidlertid ikke noe klart svar på om Bendtner, slik tiltalen hevder, også skal ha sparket drosjesjåføren.
Selv avviste RBK-profilen i retten at sparket fant sted.
– Jeg løftet beinet mitt for å komme over ham og se om han var OK. Det var ikke for å sparke han, sa Bendtner ifølge BT.
Av overvåkingsvideoene går det samtidig fram at Bendtner og Roepstorff havnet i konflikt med drosjesjåføren. Årsaken skal blant annet ha vært at paret mente sjåføren kjørte en annen vei enn de selv ønsket.
Etter at paret gikk ut av taxien, viser videoen at sjåføren roper «ditt lille fuckings ludder» etter Roepstorff. I sin forklaring hevdet sjåføren at Bendtner i retur skal ha kommet med flere rasistiske karakteristikker av ham.

Uklart om spark

Sjåføren hevder han valgte å kjøre etter paret fordi de ikke hadde gjort opp for turen, et forhold som også er en del av tiltalen.
– Jeg var frustrert over alt sammen, når man bare går fra en taxiregning, som om det var det mest normale, sa taxisjåføren i sin forklaring ifølge BT.
Sjåføren hevdet videre at han «i frustrasjon og avmakt» gikk ut av drosjen og kastet en tom brusboks etter Bendtner og Roepstorff.
– Så kommer de farende mot meg, og så går jeg ut som et lys. Jeg får vite av vitner at han brukte meg som dørmatte, sa sjåføren ifølge BT.
Da rettssaken ble innledet i tingretten erklærte Bendtner seg som ventet ikke skyldig etter voldstiltalen. RBK-profilens advokat Anders Nemeth ba om full frifinnelse.
Bendtner erkjente samtidig at han ikke brukte sikkerhetsbelte under den mye omtalte drosjeturen, et forhold som også inngår i tiltalen.
(NTB/Eurosport.no)
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57