Scanpix

Sammenligner Molde-talentet med Ødegaard og Berge

Sammenligner Molde-talentet med Ødegaard og Berge

15/04/2018 22:25Oppdatert 15/04/2018 23:43

Lagkamerat Eirik Hestad er nesegrus av beundring for Erling Braut Håland – og får støtte av Ole Gunnar Solskjær.

Eurosport Player : Se direkte

Direkte på Eurosport

MOLDE (Eurosport.no):

Den satt ekstremt langt inne på en middels dag på jobben, men Molde stod distansen og karret med seg tre poeng på overtid i jubileumskampen mot Lillestrøm.

– Fine ord å få

Den som får mest skryt etter snuoperasjonen er 17 år gamle Erling Braut Håland, som med scoring og målgivende sikret poengene i sin første kamp fra start for sesongen.

– Han er en mann som fort kan ta nasjonen til mesterskap om noen år, sier lagkompis Eirik Hestad.

– Såpass?

– Ja, han er helt der oppe med Martin Ødegaard og Sander Berge. Han er snart for god til å holde på utpå her, sier 22-åringen.

– Det er fine ord å få, veldig fine ord, sier den fem år yngre.

Som heller enn å snakke om seg selv, vil hylle vinnermentaliteten i Molde-laget.

– Det var mye rusk i spillet, både defensivt og offensivt, i dag. Men vi klarer å vise at vi enda har Fergie-timen inne fra i fjor, det er deilig, gliser han.

(Artikkelen fortsetter etter videoen!)

Video - Se stjernekuddets herlige mål-rekasjon

02:02

Trekkes frem som ledertype

Det er sjefen enig i.

– Det minner meg om i fjor, du ser at karakterstyrken og personligheten til gutta er på plass, de gir aldri opp. Vi spiller ikke noe god fotballkamp, langt derifra, men jeg skal ikke snakke ned viktigheten av den attitutden der, for det har dem virkelig, sier Ole Gunnar Solskjær.

– Også har du en 17-åring på topp som går foran og orker å fighte inn den målgivende på tampen der?

– Den gutten der er enorm. Med den oppkjøringa han har hatt så er jeg mektig imponert, jeg var ganske sikker på at jeg måtte ta han av etter 60 minutter, men han holdt, smiler treneren.

Unggutten har hatt en trøblete vinter med mye sjukdom, men etter å ha vært svært delaktig i å få U19-landslaget til EM etter seier over blant annet Tyskland, har han funnet formen.

– Jeg lå et par uker på sykehuset, men jeg har jobbet godt når jeg har vært frisk, og fått et par gode landskamper inn mot denne og RBK-kampen – så jeg føler jeg er i form, oppsummerer hovedpersonen.

Kritikken mot Molde-laget haglet etter den flaue 0-4-forestillingen på Lerkendal forrige søndag. Mangelen på ledertyper ble trukket fram som et problem, men mot LSK rakk fighterviljen til tre poeng på en heller middels dag.

– I dag hadde gutta følelsen av at vi hvert fall ikke skal tape, ja, Lillestrøm skaper også et par sjanser på slutten – men vi gir aldri opp. Linde redder oss bak og Håland foran. De skal ha for det, gutta, sier Solskjær.

Video - Slik reagerer Molde-talentet på ros lagkameratene

01:49
0
0