• Supersøndag 16. september: Se Vålerenga - Rosenborg på TVNorge og Eurosport Player klokken 20.00
– Det er helt vilt, sier Eurosports kommentator Kenneth Fredheim i Eurosports Eliteserie-podcast.
Vålerenga med og uten innlånte Mohammed Abu er to vidt forskjellige lag. Tallenes tale forbløffer både Fredheim og Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
For i de tre kampene mot Tromsø (H), Brann (H) og Lillestrøm (B) har ikke Vålerenga sluppet inn mål. Kontrasten til åtte i sekken i de tre kampene mot Molde (B), Sandefjord (H) og Haugesund (B) før Abus inntreden er stor. I tillegg er det blitt tre strake seiere mot ett poeng i de tre kampene før den tidligere Godset-spilleren kom inn.

– Helt magisk

Gauseth lar seg imponere av måten han utfører midtbanerollen på og både han og Fredheim sammenligner ham med Chelseas N'Golo Kanté.
– Han er den stabilisatoren. Han utfyller en Kanté-rolle, men han er mye mer enn han også. Kanté er verdensklasse på å være førsteforsvarer og det å dekke rom, men han er så kreativ i tillegg. Kanté kommer også inn i motstanderens boks på løp. Det har Abu også. Det er først og fremst der jeg lar meg imponere med korte og lange pasninger, og det å tre gjennom ledd synes jeg han er helt magisk på i tillegg til å være det Vålerenga trenger mest. Være den spilleren som gjør alle andre god ved å ligge riktig, tar ut de viktige rommene. Da blir det færre målsjanser imot, sier Gauseth i Eurosports Eliteserie-podcast.
Ghaneseren har tilbrakt tre perioder i Strømsgodset, men har ikke vært noen stor suksess på lån i klubber som Eintracht Frankfurt, Rayo Vallecano, Lorient og AGF. Heller ikke etter å ha meldt overgang til Columbus Crew, der Vålerenga låner ham fra, er 26-åringen noen suksess.
  • Supersøndag 16. september: Se Vålerenga - Rosenborg på TVNorge og Eurosport Player klokken 20.00
Se hele podcasten her. Saken fortsetter under videoen:

– Det er sprøtt å se på

Det forundrer Fredheim som også lar seg forbløffe av at Abu er i kampform umiddelbart etter overgangen.
– Han kommer tilbake til Eliteserien og er en enda bedre spiller. En skikkelig voksen fotballspiller. Han har vært ute i kulden i Columbus Crew og viser hvor profesjonell han er. Han kommer i kampform da han kom til Oslo. Han var kjempegod mot Tromsø, var banens beste mot Brann og var banens beste mot Lillestrøm. På de to kampene tror jeg han har en dårlig innvolvering. En skummel tversoverpasning mot LSK. Men det er det eneste. Han mister ikke ball, han vender opp, spiller klokt og kan slå gjennbruddspasninger, sier Fredheim.
Både Fredheim og Gauseth påpeker at Abu gir laget bedre rytme, men også at han gjør medspillerne bedre og at backene tør i større grad å komme høyere i banen og være med i angrepet.
– Daniel Fredheim Holm kan slippe seg mer løs og får se de mer kreative ferdighetene fra ham. Deila trenger sikkert å gruble mindre på det defensive, fordi de har «Mohamed N'Golo» der. Det er sprøtt å se hvor stor forskjell en spiller kan gjøre for et lag. Vålerenga ser ut som noe helt annet med Abu på plass på midtbanen der, sier Fredheim.
  • Supersøndag 16. september: Se Vålerenga - Rosenborg på TVNorge og Eurosport Player klokken 20.00
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09