TRONDHEIM / OSLO (Eurosport.no):
– Jeg er takknemmelig for å stå her i dag. Dette er en klubb med en stor historie. Det er et stort ansvar som jeg og vi er klare for å ta over, sier Horneland til den fremmøtte pressen.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04

Dette sier han om taktikken

Mange har lurt på hvordan laget kommer til å se ut og fremstå under hans ledelse.
– Når man snakker om Rosenborg er det fort gjort å snakke om tallkombinasjoner. Men det handler mer om en sterk vinnerkultur, voldsom mentalitet og angrepsfotball. Klubben har skapt resulteter ved å være uredd og flytte grenser. Hva gjelder formasjon og den slags så kommer vi til å spille med tre sentrale midtbanespillere, røper han og fortsetter:
– I utgangspunktet ligger det i klubbens identitet at man skal bruke to indreløpere. Dette er den beste spillerstallen i Norge. Da har man også et stort potensial dersom vi trener godt og grundig nok. Vi må ha rett mentalitet til å flytte grenser.
Se intervju med den ferske RBK-sjefen her! Artikkelen fortsetter under videoen.

Skal piske spillerne i form

Den ferske sjefen mener det som kjennetegnet Rosenborgs mesterlag fra 90-tallet i stor grad var løpskraft, og at han ser et forbedringspotensial i klubben hva gjelder akkurat det.
– RBK skal alltid være laget med størst motor og løpskraft. Det har de ikke vært i år synes jeg, så det må opp. RBK skal være overlegne fysisk. Der skal vi flytte noen grenser. Vi har et godt utgangspunkt med landets beste spillere. Så skal vi bygge oss opp til å bli et veldig intenst fotballag, sier Horneland.
Han sier han uansett vil vektlegge prestasjoner i kamp og trening, uavhengig av hvilket navn spillerne har.
– Prestasjonene vil det alltid være det som gjelder for meg. Det har gjerne vist seg at det dessuten er de store stjernene som liker best å jobbe under oss, sier han.

Vil overbevise fansen

Kjernen, som er RBKs fanskare, har uttrykt skepsis til ansettelsen av ham og assistent Karl Oskar Emberland. Det har Horneland naturligvis registrert.
– Det tror jeg er sunt. Vi er et litt ukjent blad for RBK-publikummet, men kan slå undenfra og oppover. Kjernen vil uansett støtte spillerne og klubben, så skal vi få de over på vår side etter hvert. Det gjelder å ta med seg klubbens historie, sier Eirik Horneland.
Tidligere har det vist seg at serie- og cupgull ikke nødvendigvis er nok for å overbevise den kravstore klubbledelsen i RBK.
– Vi ønsker å skape et Rosenborg som er sterkt på hjemlig arena og som samtidig skal hevde seg i Europa. Vi skal forvalte det på en god måte.
– Jeg tror fremdeles vi må våge å ha en visjon om Champions League. Di må våge å snakke og tro på den for at du skal klare å få det til.
Karl Oskar Emberland blir altså med som Hornelands assistent.
– Det var helt essensielt for meg å få ham med. Det er en utrolig sterk fotballmann og pedagog. Han kommer til å gjøre både meg og laget bedre.
Også Emberland selv er glad for å være på plass i ny klubb. Han er tydelig på sin egen rolle i klubben.
– Jeg skal bidra for at vi får igang våre ideer, og jeg skal sørge for at vi er forberedt inn mot øktene og ha spillerne klare til treninger og kamp. Vi skal heve kvaliteten i hverdagen, sier Emberland til Eurosport.no.
Se intervju med sportslig leder Stig Inge Bjørnebye her!

Tviler på tålmodighet

Rosenborg har lett etter ny hovedtrener etter at de kvittet seg med Kåre Ingebrigtsen fikk sparken i juli. Prosessen til å finne ny sjef har vært kronglete for trønderne, som har vært linket til blant annet Frank de Boer, Peter Bosz, Kasper Hjulmand og Geir Bakke før de landet på Eirik Horneland og Karl Oskar Emberland.
De to kommer fra Haugesund etter å ha ledet laget til fjerdeplass i Eliteserien i 2018.
Allerede fredag forrige uke kalte Rosenborg inn til pressekonferanse hvor klubben skulle presentere Horneland som lagets nye trener. Den ble imidlertid avlyst etter at det likevel ikke viste seg å være enighet om trenerens terminering av kontrakten med Haugesund på det tidspunktet. Mandag sendte altså FKH ut pressemelding om prosessen var i mål, slik at Horneland og Emberland kan gå til Rosenborg.
Onsdag ble duoen altså presentert for klubben som ble dobbeltmestere i fjor.
Adresseavisens kommentator ,Birger Løfaldli, er spent på hvordan tålmodigheten vil være hos klubben dersom laget ikke skulle lede serien i mai eller juni.
– Supporterne har allerede uttrykt sin skepsis, men mekanismene fungerer slik at de vil stille seg bak sin egen trener. Men det har kommet tydelig fram at Horneland ikke er førstevalget, og det legger ekstra press på ham. Det er fort gjort at supporterne i mai/juni kan si; "hva var det vi sa"?, dersom laget ikke leder serien i mai/juni, sier Løfaldli til Eurosport.
Dette var Horneland selv også tydelig påda han møtte pressen.
– I Rosenborg får du ikke tid, for du må levere fra dag én. Laget er dobbeltmestere fra i fjor og det er et godt grunnlag. Klarer vi å få spillerne best trent med riktig mentalitet skal vi vinne fra dag én, sier han.
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12