GRAN CANARIA/OSLO (Eurosport.no):
Humøret er på topp. Yann-Erik de Lanlay har på årets treningsleir byttet ut sykkelsetet og svømmebasseng med fotballsko og ball. Borte er skadene som har satt ham ut de siste årene.
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38
– Kneet kjennes veldig bra ut. Det er godt å være på plass fra dag en i oppkjøringen og kunne trene for fullt. Sist gang jeg var her syklet jeg opp bakkene. Dette er litt kjekkere, sier vingen til Eurosport.no.

Vil spille seg til fast plass

For ett år siden da Rosenborg var på treningsleir drev nemlig vingen med alternativ trening etter korsbåndskaden han pådro seg sesongen i forkant. I bakkene på Kanariøyene og i svømmebassenget ble grunnlaget for sommerens comeback lagt. Tilbake etter nesten ett år på sidelinjen.
Men i oktober måtte han gjennom en operasjon etter å ha skadet menisken mot Sarpsborg 08. Seks uker var han borte før han fikk et innhopp i årets siste kamp mot Vardar i Europa League.
Nå er han med for fullt på trener Kåre Ingebrigtsens hardkjør på ferieøyen. Med en god oppkjøring i beina håper forventer han dette av seg selv.
– Det er å spille fast. Det er det jeg har lyst til. For gruppens del er det som vanlig å komme til Champions League og vinne Eliteserien, sier de Lanlay.

Ferdige med å være læregutter

Om det ikke skulle bli gruppespill i Champions League kan det bli et nytt eventyr i Europa League som det ble i 2015 og i fjor. Da mener vingen at listen bør ligge høyere. Trønderne er ferdige med å være læregutter.
– Det bør være mulig å avansere. Det er litt marginer. Vi har lært mye. Det har vært ett til to mål i enkeltkamper som kunne ha avverget og ikke sluppet inn. Hadde ikke de gått hadde vi gått videre, sier de Lanlay.
For Rosenborg møtte god motstand i fjorårets kvalifisering. Dundalk som RBK slo i Champions League-kvalifiseringen var sesongen før i gruppespillet i Europa League, mens Celtic spilte Champions League. Ajax som ble for svake i kvalifiseringen til Europa League var kun måneder i forkant i finalen i samme turnering.
– Det interessant å tenke på kvalifiseringen i fjor sommer. De seks kampene vi spilte der ville vært nok til å gå videre fra et gruppespill. Hadde du fått de lagene i et gruppespill i Europa League hadde du tenkt at det ville blitt tøft, men vi ville gått videre fra den gruppen, sier de Lanlay.
Eliteserien
Kometen var lagkompis med Haaland: – Jeg var liten og teknisk, han var høy og tynn
26/08/2021 PÅ 10:19
Eliteserien
Reddet heldige RBK med sin første seriescoring på to år
15/08/2021 PÅ 17:52