Populære sporter
All sport
Vis alt

RBK-Hellands advarsel til gulljagende Brann

Jonas Moen Rye

Oppdatert 09/05/2018 klokken 09:40 GMT+2

Pål André Helland har allerede begynt å se frem til storkampen mot Brann i slutten av måneden, og minner om hvordan det gikk da Molde kunne stikke fra på tabelltopp tidligere i sesongen.

Pål André Helland

Foto: Scanpix

Brann har tatt et tidlig intiativ i gullkampen i Eliteserien, med syv poengs ledelse ned til Rosenborg.
Bergenserne har bare avgitt to poeng på de første åtte serierundene, og har et syv poengs forsprang på et Rosenborg-lag som ikke har fått det til å svinge helt ennå.
Mens RBK så sent som lørdag opplevde å bli pepet av banen etter 1-1 hjemme mot Ranheim, har supporterne i Bergen stadig oftere stemt i på «Gullet skal hem». Noe de riktig nok gjør hvert eneste år – uahengig av resultat.
Samtidig har flere og flere eksperter tatt til orde for at Branns gullkandidatur må tas på alvor. Senest Christian Gauseth i Fotballmandag på Eurosport.
– Det er klart de kan ta gull. De har et godt forsprang på Rosenborg, som nok enda må innfinne seg i å være favoritter. Men at dette Brann-laget skal begynne å tape masse fremover? Nei, jeg ser det ikke for meg, slo han fast.
I slutten av måneden reiser gullstrupene nordover for møtet med nettopp Rosenborg, en kamp det allerede er store forventninger til. Også RBKs egen Pål André Helland har begynt å se frem til kampen, uten at han lar seg imponere veldig av gullsnakket rundt konkurrentene.
– Hva de gjør er meg revnende likegyldig. Det er bra for dem at de har gjort det så bra. Vi må bare være bedre, sier han til Adresseavisa tirsdag kveld.

Minner om Molde-kampen

Han forteller videre at både han og lagkameratene gleder seg til kampen, og minner om hva som skjedde da Molde kom på besøk til Lerkendal i begynnelsen av april.
I en av få kamper denne sesongen Rosenborg så ut som Rosenborg igjen, ble det en overlegen 4-0-seier mot rivalene litt lenger sør.
– Vi har vært i denne situasjonen tidligere denne sesongen, da Molde kunne ha ligget ti poeng foran oss med seier i kampen mot dem tidligere i år. I stedet var vi foran dem tre runder senere, sier Helland til avisen.
Før den tid skal både Rosenborg og Brann i aksjon i 3. runde i cupen mot henholdvis Brattvåg og Fyllingsdalen. Deretter reiser begge lagene på bortetur til Stabæk og Start i Eliteserien.
De oppgjørene ser du på Eurosport Player lørdag kl. 18 og søndag kl. 20.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame