Rosenborg gikk seirende ut av seriefinalen mot Brann i Bergen søndag kveld.
På en bunnfrossen bane gjordd trønderne det de hadde kommet for, og tok med seg tre poeng hjem etter scoringer av Samuel Adegbenro og Mike Jensen.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Etter kampen fikk naturlig nok baneforholdene mye oppmerksomhet. At Brann-leiren ikke hadde slått på varmekablene tidlig nok, fikk flere til å reagere.
Frank Lidahl var en av dem. Ranheim-lederen husker godt hvordan åpningskampen mot Brann i mars ble utsatt på grunn av frost på EXTRA Arena, og lot ikke muligheten gå fra seg søndag kveld.
Med hentydning til gressmatten i Bergen skrev Lidahl følgende:
– Hærli med 3 nye poeng mot LSK! Årets mål i Eliteserien av Løken og alt. Passe mykt og fint kunstgress på Extra Arena 28.oktober (Foto fra arkivet 10.mars).
Bildet viste hvordan banemannskapet jobbet for å jevne ut den humpete kunstgressbanen foran Ranheim-Brann, en kamp som til slutt måtte flyttes.
En avgjørelse Lidahl den gang var svært uenig i.
– På den ene siden er det er veldig emosjonelt. Det var utsolgt og klubbens store festdag som stod foran oss, så velger dommeren å ta den beslutningen. Vi, vår trener og vårt medisinske team, mener det er fullt forsvarlig å spille her, sa han til Eurosport.no.
Også RBK-spiller Erik Botheim tok i bruk Twitter etter søndagens seier mot gullrivalene.
18-åringen, som selv ikke var med i troppen, la ut et bilde av en RBK-logo festet på tegneseriefiguren Hulken, og en Brann-logo på en mus – et stikk til styrkeforholdene mellom klubbene.
Med seieren skaffet Rosenborg seg en luke på fem poeng ned til Brann på 2. plass når tre serierunder gjenstår. Det skal med andre ord mye til for at Rosenborg ikke skal kunne feire sitt fjerde seriemesterskap på rad i løpet av få uker.
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53