Molde - Brann: 5-1
Det var et revansjelystent Brann-lag som gjestet Molde i den 17 Eliteserie-runden. Forrige gang de to lagene møttes ble Brann sjokkert av Erling Braut Håland med fire mål på 20 minutter.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Og det var unggutten som skulle starte målfesten mot Brann denne gangen også. Etter kun to minutter satte han det første målet til Molde på straffe etter at han ble taklet av Brann-keeper Sahin-Radlinger.
20 minutter ut i kampen satte Pawel Cibicki inn hjemmelagets andre mål, før Fredrik Aursnes la på til 3-0. På tampen av første omgang satte Branns Steffen Lie Skålevik inn bortelagets første mål og lagene gikk til pause på 3-1.
Etter 69 minutter spilt satte Fredrik Aursnes inn Moldes fjerde mål for kvelden og ti minutter senere satte Kristoffer Haugen inn sitt første Eliteserie-mål for Molde.

– Bare å beklage

Brann-trener Lars Arne Nilsen slaktet laget i pausen, og var ikke noe mer fornøyd etter kampen.
– Hvis vi skal lete etter noe positivt så kom vi inn på 1-3 og skaper et par sjanser som kunne gitt oss 2-3, men så rakner det igjen. Vi møter et mye bedre lag og vi gjør de gode, sa Brann-treneren.
– Det er pinlig selvfølgelig, vi ødelegger kampen for oss selv etter ti minutter med å slippe inn to slike mål. Jeg vet ikke hva jeg skal si, det er altfor lett, det er akkurat samme feilen som på hjemmebane. Dette kunne fort blitt en jevn kamp hadde vi ikke sluppet de inn i kampen så tidlig, det er flaut, sa Branns Fredrik Haugen etter kampen.
– Det er bra at de erkjenner det. Men Molde er et godt lag. Jeg er glad vi er ferdig med de, sa Lars Arne Nilsen til Haugens kommentar.
– Vi er bekymret over det vi gjør i starten av kampen, men vi må bare snakke om det. Molde er ekstremt god og vi er var ekstremt svak. Det var stygt dessverre og bare å beklage.
  • Følg Eurosports Deadline Day-sending på Eurosport Norge og Eurosport.no onsdag kl. 20!
Se intervjuet med Branns Fredrik Haugen her (saken fortsetter under videoen):

Braut Håland scoring etter tre minutter

Forrige gang kom den første scoringen etter tre minutter. Da endte det med å bli fire Braut Håland-scoringer og det skulle ikke ta lengre tid før han satte Moldes første mål denne kampen heller.
To minutter inn i kampen kom Braut Håland på en kontring alene med Brann-keeperen. Sahin-Radlinger gikk etter ballen men taklet Molde-spissen og det ble dømt straffe til hjemmelaget.
Unggutten tok straffen selv og satte den sikkert i det høyre hjørnet.
– Han gjør det igjen. Han er Brann-forsvarets verste mareritt, sa Eurosport-kommentator Anne Sturød.
Også i Fotball Direkte kom begeistringen etter det tidlige målet til Molde.
– Det er altså en 18-åring som har fem mål mot Brann på 91 minutter fotball, sa Eurosports Bernt Hulsker etter målet.
Han fortsatte å herje for hjemmelaget etter målet og hadde to store sjanser, men begge gikk rett utenfor mål.
Se pauseintervjuet med Lars Arne Nilsen her (saken fortsetter under videoen):

– Det er lekestue!

Etter 20 minutter spilt fortsatte marerittet for Brann. Moldes Pawel Cibicki som også hadde målgivende til Braut Håland satte inn hjemmelagets andre mål fra rett utenfor 16-meteren.
Og det skulle ikke stoppe der. Minutter etterpå chippet Cibicki inn ballen til Fredrik Aursnes som satte den trygt forbi Sahin-Radlinger.
– Det er lekestue! Det er en fantastisk chip inn i bakrom på Aursnes. I all verden. Hvem skulle tro at Brann ga fra seg så mye rom bak stopperne sine? Har du sett! Ole Gunnar Solskjær har frysninger fra hælen til nakken av sitt kjære Molde nå. Det er festfotball av Molde, sa Bernt Hulsker i Eurosports Fotball Direkte.
Men rett før pause be det tent et lite håp for Brann da Steffen Lie Skålevik headet inn Branns første mål, etter en lang ball fra Vito Wormgoor.
Se sammendrag fra kampen her!

Molde herjet med Brann i gullduellen

– Det var en svart omgang

– Det ser ut som en kopi av hjemmekampen. Starten var ok, så får de straffe. Jeg vet ikke hva som skjedde, vi snakket om det før kampen at vi måtte stenge midten. Det eneste vi kan gjøre nå er å kjempe for de som har kommet for å se kampen, sa Wormgoor i pausen.
Brann-trener Lars Arne Nilsen var ikke fornøyd med den første omgangen.
– Det er en katastrofeomgang, vi gjør så mange feil og gir de så mange brudd. Vi må ha litt mannfolk utpå der og bli mer direkte og se om vi kan få et mål. Det er 3-1, så får vi et mål er det kamp igjen. Det er fullt mulig men vi må brette opp armene og opptre på en helt annen måte. Det er naivt og håpløst, det var en svart omgang, sa Brann-treneren i pausen.
Og det ble ikke noe bedre for Brann-treneren da Moldes Fredrik Aursnes satte inn sitt andre mål og Moldes fjerde mål for kvelden litt etter timen spilt. En pasning fra Erling Braut Håland gjorde at Aursnes kunne sette den trygt i mål.
Men dette var ikke nok for Molde som satte inn sitt femte ved Kristoffer Haugen etter 78 minutter.
Det endte 5-1 til Molde. Dette betyr at Molde igjen er med i medaljekampen med en tredjeplass i Eliteserien og 33 poeng. Det er kun fem poeng under serieleder Brann.
Men på grunn av at Rosenborg spilte 1-1 mot Stabæk er Brann fortsatt serieleder med ett poeng mer enn Rosenborg.
Neste kamp for Molde er borte mot Stabæk søndag 19. august kl. 18.00, mens Brann tar imot Sarpsborg 08 hjemme. Begge kampene kan du se på Eurosport Player.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38