Scanpix

Håland (17) sjokkerte Brann med fire mål på 20 minutter

Håland (17) sjokkerte Brann med fire mål på 20 minutter

01/07/2018 19:00Oppdatert 01/07/2018 20:54

Erling Braut Håland scoret fire mål på 20 minutter mot serielederen i Bergen.

Brann-Molde 0-4

– Det burde ikke være lov med juniorer i seniorfotball, men slik er det, sier Lars Arne Nilsen lattermildt til Eurosport etter kampen.

Nøyaktig 20 minutter ble passert på kampuret idet Erling Braut Håland plasserte ballen på straffemerket. Sekunder senere hadde han satt sin fjerde (!) scoring. Ole Gunnar Solskjærs spissjuvel brukte nemlig kun fire minutter på å score kampens første. Deretter utnyttet han et fryktelig passivt Brann-forsvar ved to senere anledninger.

– Han får noen gavepakker, men måten han håndterer de er imponerende. Han var meget god, men vi skal ikke gi ham de mulighetene, sier Nilsen.

Brann hadde før kampen kun sluppet inn fem mål i serien på 14 kamper. En statistikk unggutten smadret på 20 minutter.

– Det var dags for at jeg scoret noen mål. Det var en stund siden sist. Endelig klarte jeg å score, sier Håland til Eurosport etter kampen.

– Hvorfor løsner det?

– Vi får en kjempestart og jeg har gode medspillere som klarer å få ut potensialet vi besitter. Vi hjelper hverandre og det er mange utpå her som er gode.

(Saken fortsetter under høydepunktene):

Video - Høydepunktene: Se Håland smadre Brann med Manchester United på tribunen

-01:-01

Spilte foran Manchester United-speider

Brann-fansen kom med pipekonsert da dommeren sendte lagene i garderoben på 4-0. En perfekt bortekamp de første 25 minuttene mente Solskjær.

– Han har et driv og ro over seg når han kommer i slike situasjoner. Det har med at han har jobbet mye med det mentale den siste perioden. Han har hatt en kjempeopptur i fjor og begynte bra i år, før han hadde en liten nedtur og hadde vondt i kroppen. Nå har vi jobbet godt med ham og det var på tide å hive ham innpå igjen, sier Solskjær til Eurosport.

Kampen endte 4-0 til Molde. Dermed gikk Brann på sitt første tap denne sesongen i Eliteserien.