Det er en drøy uke siden sportssjefen til IFK Göteborg bekreftet at de har vært i dialog med Haugen og Brann om en overgang. 25-åringen har også vært koblet opp mot andre klubber. Torsdag kveld ble det imidlertid en ende på sagaen, da Brann bekreftet på sine hjemmesider at Haugen har skrevet under en ny kontrakt med rødtrøyene.
Haugen har skrevet under en kontrakt som knytter ham til Brann i ytterligere tre år, etter den opprinnelige kontrakten som utløper sommeren 2018.
Eliteserien
Overgangssirkuset er historie – nå har Brann-profilen hårete mål
09/03/2018 KLOKKEN 19:20
– Det har vært en lang tankeprosess for hva fremtiden skulle bringe. Det har vært mye skriverier i media også, så nå er det deilig å kunne fokusere for fullt på fotballen igjen, forteller Haugen til Brann.no.
Bergenseren forteller til klubbens hjemmesider at han hadde supporterne, og kjærligheten til dem, i tankene da han gjorde den endelige beslutningen om hvilken klubb han skulle knytte seg til. I tillegg utgjorde gruppen kalt Softball, de som hentet ham til klubben, tungen på vektskålen.

– Var sterkt ønsket

Brann har tidligere gitt uttrykk for at de hadde gitt opp å forlenge med midtbanespilleren. Det er dermed med stor lettelse og begeistring sportssjef Rune Soltvedt presenterte sin siste signering.
– Det har aldri vært noen tvil om at Fredrik var sterkt ønsket i Brann. Det tok litt tid å bli enige, men det viktigste er at samtalene førte frem til en ny kontrakt, sier sportssjefen til Brann.no.
Bergenseren har vært i Brann siden 2011, og har 206 kamper for A-laget. Torsdag ettermiddag startet han i treningskampen Brann hadde mot Viking i Bergen - en kamp som endte 3-2 i Branns favør.
Lørdag reiser Brann til Marbella, for sin andre treningsleir i sesongoppkjøringen.
Eliteserien
Sportssjef bekrefter Haugen-interesse: – En kvalitetsspiller til under markedspris
30/01/2018 KLOKKEN 18:08
Eliteserien
Hevder Haugen er på vei til Allsvenskan
29/01/2018 KLOKKEN 19:27