Norges G19-lag imponerte med 3-0-seier over England og er klar for å spille U20-VM til neste år. Flere av ungguttene har spilt godt både i mesterskapet og i serien. Nå er spørsmålet om det venter interesse fra andre klubber.
Eurosports kommentator Petter Bø Tosterud tror det er spesielt to spillere på G19-laget som kan få andre klubbtilbud.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
– Det er nok Erling Braut Håland og Hugo Vetlesen det er størst interesse rundt, men det er flere andre også som følges og mye kan skje med denne generasjonen på sikt. Men det er en del som må ta en del viktige valg på hvor de står i løpet av kort tid, sier Eurosports kommentator Petter Bø Tosterud.
– Samtidig tror jeg ikke så mange skal stresse, til neste år er det U20-VM som er et bedre utstillingsvindu, legger han til.

Reelle salgsobjekter

Da G19-laget slo England 3-0 i kvalifiseringen til U20-VM var det Erik Botheim, Eman Markovic og Jens Petter Hauge som scoret de tre målene.
– De er et bra kollektiv og en sammensveiset gjeng. De har vist flere ganger at de har klart å slå tilbake, sier Tosterud, før han legger til:
– Men hvis vi ser på enkeltspillere så er det Braut Håland som har pekt seg mest ut. Dette er også basert på hva han har gjort i Eliteserien. I tillegg så er det Vetlesen. Interessen er tyngst rettet mot dem og nå har flere klubber fått muligheten til å sammenligne dem med resten av spillerne i U19-EM. De er noen av de spillerne vi har lov til å ha forventniger til og er de reelle salgsobjektene til nå. De er det lettest å selge, sier han.
Erik Botheim var en av målscorerne i kvalifiseringskampen mot England. Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth sa til Eurosport.no at han mener Botheim bør lånes ut.
– Han er helt nødt til å komme seg på lån, og kan ikke være i Rosenborg i høst, mener Gauseth.
Dette er Tosterud enig i.
– Det var veldig mye interesse rundt Botheim før han han gikk til Rosenborg. Han trenger å ta det neste steget for å utvikle seg i norsk fotball, utlån kunne vært det beste for han. Hvis han skal til en utenlandsk klubb så vil det overraske meg, det er flere i denne troppen som har flere Eliteserie-minutter enn han, sier Tosterud.
Se intervjuet med Braut Håland om interessen fra Manchester United her (saken fortsetter under videoen):

– U20-VM et større utstillingsvindu

Utenom Braut Håland og Vetlesen trekker Tosterud frem flere G19-spillere det har vært stor interesse for før mesterskapet.
– Det er interesse rundt flere, også før mesterskapet. Blant annet for Vikings Leo Skiri Østigård og Starts Tobias Christensen. Og mye snakk om Odds John Kitolano. Men om det skulle skje noe med disse i løpet av sommeren er usikkert, sier han.
– Det er heller ikke så hastverk for disse i utgangspunktet, men hvis det skulle komme en interessant klubb på banen, så må de se om det er en mulighet.
Eurosport-eksperten mener at neste års U20-VM vil være et enda større utstillingsvindu enn U19-EM.
– U20-VM er et utstillingsvindu og de får måle seg med verdens beste i sin generasjon. Spiller man to gode kamper i VM så kan man doble prislappen, og de vil ha gode kort på hånden til å cashe inn gode summer, sier Tosterud.

Håland og Molde herjet med Vålerenga

Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12