18-åringen spilte mot Finland, Italia og mot England. I løpet av de kampene noterte han seg for to scoringer.
Men i Eliteserien har ikke stortalentet fått all verdens med muligheter denne sesongen. Han står nemlig bare med to kamper for RBK, hvor én er fra benken.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Unggutten har spilt kamper for klubbens andrelag som konkurrerer på nivå fire i Norge. Der står angrepsspilleren registrert med ni mål på tre kamper.

– Må på lån

Slik går det ikke an å holde på lenger, ifølge Eurosports Eliteserie-ekspert, Christian Gauseth. Han mener spilleren må spille fast på et høyere nivå.
– Han er helt nødt til å komme seg på lån, og kan ikke være i Rosenborg i høst, mener Gauseth.
I Trondheims-klubben konkurrerer han nemlig mot Nicklas Bendtner og Alexander Søderlund om spissplassen.
– Det er en kinkig klubbsituasjon han er i nå, sier han.

Sammenligner med Sørloth

Gauseth minner om Alexander Sørloth. 22-åringen kom opp som ung og lovende i Rosenborg, men fikk aldri muligheten til å vise seg skikkelig frem for trønderne. I steden for ble han sendt på utlån til Bodø/Glimt hvor han scoret 13 mål på 26 kamper, før han ble solgt videre til Nederland og Groningen.
Etter én god sesong i danske Midtjylland gikk ferden videre til Crystal Palace og Premier League i vinter, i en overgang med en totalramme på om lag 140 millioner kroner.
– Jeg synes ikke Rosenborg har vært flinke til å få opp egne spisser de siste årene. Sørloth fikk aldri sjansen, men spiller nå i Premier League. Dersom de hadde satset på ham så ville dagens Rosenborg-lag vært sterkere, sier han.

Foreslår Sandefjord

Gauseth mener det er flere opplagte klubber i Eliteserien som bør la seg friste av å tilby Botheim et låneopphold i høstsesongen.
– Sandefjord ville hatt brukt for en spiller som Botheim og er for meg en åpenbar kandidat. Dessuten har ikke Haugesund den beste dekningen på spissplass, slik at det kan være en mulig destinasjon. I OBOS-ligaen er det flust av klubber som hadde passet glimrende, sier han.
Det at 18-åringen ser ut til å stadig takle nye nivåer mener Gauseth er spesielt lovende.
– Hver gang han blir utfordret på et nytt nivå så ser han ut til å ta det. Får han sjansen på et enda høyere nivå så er jeg sikker på at han kommer til å ta den, sier han.
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51