• Se Start - Lillestrøm søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 3
OSLO/LILLESTRØM (Eurosport.no): Thomas Lehne Olsen ilegges én kamps karantene etter utbruddet mot dommer Tom Harald Hagen i forbindelse med Lillestrøms 0–1-tap for Vålerenga forrige helg.
Det bekrefter NFF i en pressemelding tirsdag. Beslutningen kan ankes og er derfor ikke rettskraftig, men spissen risikerer å måtte stå over kampen mot Start førstkommende helg om avgjørelsen blir stående. LSK-spissen var svært misfornøyd etter å ha blitt avlåst for offside minutter før pause, i en situasjon han samtidig ble lagt i bakken keeper Adam Larsen Kwarasey inne i Vålerengas sekstenmeter.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
– Jeg er drittlei. Nå må han begynne å følge med. Jævla dommerfaen, raste Lehne Olsen til Eurosport før han ruslet i garderoben.

Dette sier Lehne Olsen om Start-kampen

Disiplinærutvalget begrunner avgjørelsen med at uttalelsen var upassende og spillere risikerte to kamper karantene, men utvalget fant flere formildende omstendigheter.
– I straffeutmålingen har utvalget lagt vekt på at Lehne Olsen ved tidligste anledning beklaget sine uttalelser uoppfordret. De anser det også som formildende at intervjuerens oppfølging til en viss grad kan ha fremprovosert spillerens uttalelser, selv om det ikke fritar Lehne Olsen for ansvar for sine uttalelser, skriver utvalget i beslutningen.
– Disiplinærutvalget finner etter en helhetsvurdering at påtalenemndas innstilling til karantene på én obligatorisk kamp for klubbens førstelag vil være en passende reaksjon.
Lehne Olsen ville ikke snakke om beslutningen fra Disiplinærutvalget etter treningen for Lillestrøm tirsdag og henviser til klubben.
– Vi tar avgjørelsen fra NFF til etterretning, og skal bruke litt tid på å vurdere våre ankemuligheter, sier sportslig leder Simon Mesfin til Eurosport.no.
LSK-spissen sa følgende om helgens kamp mot Start.
– Det blir en morsom kamp, tror jeg. Det blir så og si et fullsatt Sør Arena. Det er en viktig kamp for begge lag. Jeg tror det blir en fin kamp, sier Lehne Olsen til Eurosport.no.

– Dette er et tungt slag for LSK

– Det har vært mye rundt deg den siste tiden, hvordan har det påvirket det sportslige?
– Jeg har prøvd å ikke tenke på det. Bare trene så godt som mulig, sier Lehne Olsen.
Spissen merkert at det har vært en del meninger rundt utbruddet hans og har fått både positive og negative tilbakemelding.
– Det var en dum kommentar som ikke burde vært sagt.
Om Lehne Olsen mister kampen mot Start, mener Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth at det kan bikke kampen i favør Start.
– Rekdal gnir seg i hendene, samtidig som Lennartson mister sitt fremste angrepsvåpen til en sesongavgjørende nedrykksduell. Dette er et tungt slag for LSK. Skal Start klare å ta Lillestrøm må de ha litt marginer med seg. Om straffen står er dette noe som akkurat bikker kampen i favør Start. Her er det lov å drømme om tre poeng, med et fullt Sør Arena, sier Gauseth til Eurosport.no.
  • Se Start - Lillestrøm søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 3
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05