Alexander Søderlund blitt henvist til innbytterbenken på bekostning av spisskonkurrent Nicklas Bendtner i sesongens to første seriekamper. Det har resultert i ett poeng og to scorede mål for Rosenborg etter oppgjørene mot Sarpsborg 08 og Kristiansund.
Nå føler Søderlund, som i vinter returnerte til Rosenborg fra en benketilværelse i St. Etienne, at det snart er på tide at han får sjansen. Overfor Adresseavisen forklarer 30-åringen at han mener han har gjort seg fortjent til mer spilletid i sesonginnlednignen, særlig etter hva han har sett fra konkurrenten så langt denne sesongen.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
– Jeg tenker at han er en kjempegod spiller. Det er det ingen tvil om. Men sånn som de to første kampene har vært, føler jeg at jeg kunne gjort en minst like bra jobb, sier Søderlund til Adressa, og understreker at man må levere for å fortjene å spille.
Nicklas Bendtner hadde også en treg start på forrige sesong, men endte til slutt opp som Eliteseriens toppscorer med 19 scoringer.
Hvem synes du bør spille spiss for Rosenborg? Stem nederst i saken! (Artikkelen fortsetter under videoen)
– Personlig har det sannsynligvis vært mitt største år. Med tanke på alt som har skjedd utenfor banen, som folk ikke vet så mye om, gjør det enda større. Rosenborg har gitt meg en helt spesiell følelse, og jeg vil alltid ha et spesielt forhold til klubben. Menneskene der har hjulpet meg opp og frem til dit jeg er i dag. Å komme tilbake til «eliten» har vært utrolig godt, forklarte dansken til Eurosport.no etter å ha sikret VM-billett med Danmark i fjor høst.
Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen er klar over at han har to gode spisser i troppen, som etter alle solemerker hadde gått rett inn på topp i hvilken som helst Eliteserie-klubb, men RBK-treneren mener ikke at han og klubben har noen utfordringer med det.
(Artikkelen fortsetter under bildet)

Aleksander Søderlund

Foto: Scanpix

– Jeg føler det ikke som noe dilemma. Om bare noen få uker spiller vi tre kamper i uka, og begge skal spille fremover. Det har vært en plan hele tiden. Det gjorde vi med Matti og Nicklas også, så det blir ikke noe annerledes nå, sier Ingebrigtsen til Adresseavisen, og forklarer at Søderlund fortsatt trenger litt mer tid på å komme i gang.
2. Påskedag reiser Rosenborg til Skien og møtet med et Odd-lag som i likhet med RBK, har slitt med poengfangsten i innledningen. Søderlund er klar på at han ønsker å starte kampen, uten at han har fått noen signaler om det ennå.
For Bendtners del er det enda mer som står på spill. Om knappe tre måneder ruller VM i gang, og dansken har et brennende ønske om å bli tatt ut i Åge Hareides tropp som setter kursen mot Russland. For Bendtner, som har startet de siste landskampene på benken, vil prestasjonene for Rosenborg bli helt avgjørende.
– Selvfølgelig noterer vi oss hvordan spillerne gjorde det mot Panama (1-0-seier torsdag) og mot Chile tirsdag, men prestasjonene på klubblaget i de kommende månedene er vel så viktig for meg, sier Hareide ifølge NTB.
HVEM BØR SPILLE SPISS FOR ROSENBORG?
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 KLOKKEN 18:53