TRONDHEIM (Eurosport.no):
23 år gamle Adria Mateo Lopez trodde ikke sine egne ører da han hørte at Ranheim var interessert. Som Levanger-spiller gjennom fire sesonger har han lest lokalpresse, og blitt godt kjent med naboklubben i sør. Men trodde aldri han som spanjol skulle få sjansen for den heltrønderske klubben.
– Det var en kjempefin overraskelse at de ville satse på meg, og jeg synes selv jeg passer godt i gruppen her. Jeg snakker jo norsk og studerer idrettsvitenskap på universitetet, så jeg passer profilen, sier spilleren som rykket ned til PostNord-ligaen med Levanger i fjor.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
– Om vi ikke forstår ham er det jo fordi han har noen kav nord-trønderske gloser, sier Svein Maalen.
– Han sier jo «følk» i stedet for «folk»!
– Jeg fikk høre at dette er en veldig familiær klubb, og alt har vært over alle forveninger til nå. Guttene på laget har tatt meg veldig godt imot. Det er veldig flotte mennesker i klubben og nivået på treningene er høyt. Jeg merker godt at dette er et hakk opp, sier Lopez, som lørdag fikk sine første minutter i Ranheim-trøya, da han spilte første omgang i en treningskamp mot Kristiansund, som til slutt endte i 2-3-tap.
Nettopp KBK sjekket også ut Lopez tidligere i vinter ved å ha ham på et treningsopphold. Ellers hadde han flere tilbud fra OBOS-klubber.
– Det var et enkelt valg å komme hit. Jeg liker Trondheim og har vært her mye som Levanger-spiller. Og så har jeg et halvt år igjen på studiene på Levanger. I tillegg har jeg spilt både med Erik Tønne og Ivar Sollie Rønning der, og det er fint å kjenne noen fra før.

Eneste utlending

Ranheim solgte i fjor store profiler og bærebjelker som Aslak Fonn Witry (Djurgården), Kristoffer Løkberg og Christian Eggen Rismark (Brann), og henter i god Ranheim-ånd fra egne rekker og lavere divisjoner i Trøndelag når de skal erstattes.
– Jeg er ikke eneste ikke-trønder, for Mads Reginiussen er jo her, men alle glemmer at han er utenfra fordi han har vært her så lenge. Alt her går på trøndersk og jeg forstår alt bortsett fra vitsene. Humor er fryktelig vanskelig når det ikke er eget morsmål, så når de ler, så ler jeg bare. Da tipper jeg det er noe morsomt, humrer han.
I tillegg til Lopez er altså levangsbyggen Ivar Sollie Rønning (HamKam) på plass for å konkurrere om en spissplass. Olaus Skarsem og Torbjørn Heggem er på lån fra RBK denne sesongen og skal gi konkurranse på henholdsvis indreløper- og midtstopperposisjon.
(Saken fortsetter under):

Løkberg-erstatter

Han er hentet inn fordi Løkberg er solgt, men Svein Maalen understreker at spanjolen tilfører noe annet enn de mistet.
– Han er en annen spillertype, men det kan være veldig greit, for å slippe sammenligningen. Løkberg er helt eksepsjonell. Han tok stor plass og ingen skal ta over for han. Alle må ta litt hver for å erstatte han.
– Hvilken type er Lopez?
– Han er bra med ballen, dribler. Er rask, flytter beina fort og truer målet.
Lopez selv vet godt hvem Løkberg er.
– Jeg kommer fordi han dro, men skal ikke erstatte ham alene. Vi er like på den måten at vi spiller med stor lidenskap. Jeg er villig til å ofre alt for dette laget, avslutter han.
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12