MARBELLA/OSLO (Eurosport.no): Onsdag kveld møtte Rosenborg det hviterussiske laget Dinamo Brest under treningsleiren i Marbella. Der fikk RBK-trener Kåre Ingebrigtsen se superspissene sine sammen på topp for første gang etter Alexander Søderlund kom tilbake til klubben.
Det har siden Søderlund returnerte vært spekulasjoner i hvordan Ingebrigtsen skal løse både formasjon og roller - dersom både Søderlund og Nicklas Bendtner skal starte på topp, og skinne. Svaret ble kanskje gitt i treningskampen.
– Det fungerte sånn passe de første 30 minuttene, men så kom det seg etter hvert. Vi fikk ikke helt satt press, og har heller ikke øvd så mye på det. Så det var middels, vil jeg si, sier Søderlund om samarbeidet med dansken til Eurosport.no.

– Kan bli bra

Søderlund ble byttet ut til pause, på grunn av en kjenning i lysken. Til tross for at han mener samarbeidet i onsdagens kamp var middels, sier haugesunderen at han har et godt forhold til dansken.
– Relasjonen mellom oss er god. Det er ikke det som er problemet, men det er mer hvor vi skal løpe og forholde oss til hele laget, egentlig, sier han.
Bendtner legger heller ikke skjul på at de har litt å gå på før superspissene blir helt supre.
– Jeg håper det blir bra, jeg håper det blir bedre og sterkere. I fjor hadde jeg et ganske godt samarbeid med Matthías (Vilhjálmsson), så det håper jeg vi kan få til med «Søder» også. Han er farlig inni boksen, og har scoret mange mål for Rosenborg tidligere, så hvis vi får det til kan det bli bra, sier dansken.
  • Har du satt opp ditt favorittlag i Eliteserien Fantasy ennå? Gjør det før det er for seint!

Ny formasjon

Formasjonen Ingebrigtsen drillet onsdag var en slags 4-2-4, eller 4-4-2, kontra 4-3-3 som trønderne er kjent for.
– Jeg har spilt begge formasjonene, jeg, så det gjelder bare å få kontroll på kroppen - da kan man spille alt mulig, svarer Søderlund på spørsmål om hvordan det var å spille med den nye formasjonen.
Bendtner er sånn passe fornøyd med formasjonsbyttet.
– Det gir meg mer frihet på banen, og til å finne "hullene". Jeg synes det fungerte godt i perioder. Det som manglet i vårt spill, var å komme mer inn bak deres forsvar.
Treningskampen endte 3-1 til trønderne. Det var de hviterussiske motstandere som gikk opp i ledelsen først, men to Bendtner-mål og et skudd fra Marius Lundemo sikret seieren til Rosenborg.