Torsdag forrige uke ble det klart at Alexander Søderlund skal tilbake til Trondheim og Rosenborg-drakten, og er klar for å ta plass på topp på laget han forlot i 2015. Etter dette har det blitt stilt spørsmål til hva som skjer med Nicklas Bendtner, ettersom det blir sådd tvil om de to spissene kan spille ved hverandres side.
– Skal de spille sammen, må de gjøre noe med formasjonen sin, eller bruke Søderlund i en annen rolle. Jeg tror ikke Bendtner havner på benken. Men det kan komme skader og slitasje og nå har de gardert seg ganske godt, sa Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal da Søderlund-overgangen ble klar.
Nå slår RBK-trener Kåre Ingebrigtsen tilbake mot Rekdal og andre som måtte tvile på at de to kan splle sammen, og avslører planen han har lagt for de to tilsynelatende konkurrerende spissene til Adresseavisen.
– De tar feil. Det kan jeg garantere. «Søder» kan spille alene i 4-3-3, eller han kan spille sammen med Nicklas i 4-2-4 og 3-5-2. Dette gir meg større mulighet til å sjonglere formasjonsmessig. Også når lag kommer og legger seg fryktelig lavt på Lerkendal kan vi spille med to spisser. Det tror jeg blir viktig for oss, sier han til avisen.

– Mest vant til å spille med to spisser

Den siste måneden før sesongstart i begynnelsen av mars skal derfor de to spissene drilles til å spille sammen.
Ingebrigtsen sier til avisen at han har tro på et godt samarbeid mellom dansken og nordmannen, nettopp fordi det handler om dyktige fotballspillere.
– Spilleforståelsen til Nicklas er på et fryktelig høyt nivå. Det er bare å løpe, så finner han deg. Nicklas er egentlig mest vant til å spille med to spisser også. Han har gjort det i de fleste klubbene han har vært, sier treneren.

Kan være langsiktig erstatning

I kjølvannet av Søderlund-overgangen har Bendtner vært linket bort. Den franske klubben Bordeaux har vist sin interesse, og selv om det ikke ble noen overgang for dansken ved dette overgangsvinduet, spår flere at han vil forsvinne til sommeren.
Spesielt nå som Søderlund er på plass i Trondheim. Rekdal uttalte i forbindelse med Søderlund-overgangen at han tror de sikret seg den norske spissen som en langsiktig erstatning for dansken.
– De har nok lyst til å ha bredere dekning ettersom Matthías Vilhjálmsson er ute med skade lenge. Derfor er det ikke unaturlig at de styrker troppen på den posisjonen. Spesielt om usikkerheten om Bendtner forsvinner nå eller til sommeren. Med Søderlund får du inn et bredere register. Han bøttet inn mål sist han var i Rosenborg og er landslagsspiss. Det er ikke ulogisk at de sikrer seg ham for å komme i forkjøpet av et eventuelt salg av Bendtner, sa Rekdal forrige uke.