HAUGESUND/OSLO (Eurosport.no):
Eirik Horneland og assistent Karl Oskar Emberland ledet mandagens trening med FKH etter at de to klubbene ikke ble enige om å kjøpe ut trenerne. Horneland bekrefter at han leder Haugesund ut januar slik situasjonen er nå, men at han kommer til å fjerne seg fra samtaler om logistikken rundt laget og det overordnede bildet.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
Mandag kom han sammen med spillerne til økten og tok seg tid til en prat med media etterpå.
– Det var spesielt. Det må jeg være ærlig på. Spesielt å møte guttene og spesielt å fortelle de at jeg skal trene de den neste måneden, og at jeg skal videre til Rosenborg sammen med Karl Oskar. Situasjonen er ikke god, men vi er proffe i forhold til det, sier Horneland til Eurosport.no.
– Hvordan har du opplevd hele situasjonen fra ryktene begynte å gå i desember?
– Det er har vært kaos. Det er ikke så vanskelig å forestille seg det. Men jeg synes vi har stått bra i det.

– Fakta kommer til å komme frem

Horneland mener han selv har opptrådt ryddig i denne prosessen, men er ordknapp om hvem som har ansvaret for at situasjonen er slik den er for øyeblikket. Likevel tror han at dette vil roe seg ned selv om situasjonen er betent for øyeblikket.
– Jeg tror vi kommer til å få det belyst i fremtiden. Fakta kommer til å komme frem.
– Du er FKH-gutt og har vært med å bygge opp klubben. At du nå forlater på en slik måte, hva synes du om det?
– Det viser litt hvor god jobb jeg har gjort her. At det blir så betent. Hadde de bare sendt meg ut døren til Rosenborg, hadde jeg nok ikke gjort en god jobb. Det er jeg stolt av og jeg er stolt for å ha gjort det med en veldig flott klubb.
– Har dialogen mellom deg og FKH vært ryddig hele veien?
– Det tror jeg vi får komme tilbake til når saken er lagt bak oss. Det er en god tone, men vi er veldig uenige.
– Når er det du tropper opp på Lerkendal som hovedtrener?
– 1. februar.
– Det er du trygg på at det kommer til å bli?
– Det er jeg veldig trygg på.

– Døren er alltid åpen

Horneland og Emberland har signert en avtale med RBK fra 1. februar og har sagt opp sine kontrakter. FKH mener på sin side at trenerduoen er på uoppsigelige kontrakter som gjelder ut november 2019. Mandag formiddag meddeler Rosenborgs styreleder at de gir opp å hente trenerduoen før 1. februar. Avstanden mellom de to klubbene er for stor.
– Vi greier ikke å bli enige med Haugesund og tenker akkurat nå at vi ikke gjør mer i saken. Vi kommer til å la det gå til 1. februar, sier Koteng til Addressavisen.
Kaldheim ønsker å få til en løsning.
– Jeg synes det trist. Hos oss er døren alltid åpen, sier Kaldheim til Eurosport.no om at RBK gir opp forhandlingene.
– Vi har jenket våre krav betydelig for å komme til en løsning. Ikke av hensyn til Rosenborg, men for Horneland og Emberland som skal til Trondheim for å få gode arbeidsvilkår. Vi har ikke noe behov for å henge på de en ryggsekk der oppe. De er flotte karer. Vi har lært å kjenne ham som en hedersmann. Han fremstår som en gutt med ektefølt klubbfølelse og av de hensyn ønsker vi å komme til en løsning, sier styreleder Leiv Helge Kaldheim til Eurosport.no.
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12