HAUGESUND/OSLO (Eurosport.no): Rosenborg og Haugesund kom ikke til enighet i helgens forhandlinger om Eirik Horneland og hans assistent Karl Oskar Emberland.
Det betyr at Horneland ledet mandagens FKH-trening til tross for at Rosenborg har bekreftet at han er klubbens nye trener. En smilende Horneland ankom økten sammen med spillerne. Etterpå forklarte styreleder Leiv Helge Kaldheim at partene er et stykke fra hverandre, men at FKH-leiren ikke ønsker å stikke kjepper i hjulene for trenerduoen.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
– Vi har jenket våre krav betydelig for å komme til en løsning. Ikke av hensyn til Rosenborg, men for Horneland og Emberland som skal til Trondheim for å få gode arbeidsvilkår. Vi har ikke noe behov for å henge på de en ryggsekk der oppe. De er flotte karer. Vi har lært å kjenne ham som en hedersmann. Han fremstår som en gutt med ektefølt klubbfølelse og av de hensyn ønsker vi å komme til en løsning, sier styreleder Leiv Helge Kaldheim til Eurosport.no.

– Døren er alltid åpen

Horneland og Emberland har signert en avtale med RBK fra 1. februar og har sagt opp sine kontrakter. FKH mener på sin side at trenerduoen er på uoppsigelige kontrakter som gjelder ut november 2019. Mandag formiddag meddelte Rosenborgs styreleder Ivar Koteng at de gir opp å hente trenerduoen før 1. februar. Han mener avstanden mellom de to klubbene er for stor.
– Vi greier ikke å bli enige med Haugesund og tenker akkurat nå at vi ikke gjør mer i saken. Vi kommer til å la det gå til 1. februar, sier Koteng til Adressavisen.
Kaldheim var etter mandagens trening fortsatt klar på at FK Haugesund ønsker å få til en løsning.
– Jeg synes det trist. Hos oss er døren alltid åpen, sier Kaldheim til Eurosport.no om at RBK gir opp forhandlingene.
Kaldheim understreker at han ikke har noen vonde følelser til Horneland, til tross for den vanskelige situasjonen.
– Eirik er en god kamerat, og det er ingenting som er endret med tanke på det. Dette er en sak som uheldig for oss alle. Så gjelder det å være store nok til å klare å komme gjennom det.

– Litt kaos

FKHs midtstopper Fredrik Pallesen Knudsen synes mandagens økt var som vanlig, men synes situasjonen er litt spesiell.
– Det er litt kaos. Men sånn er det. Vi får bare være profesjonelle og gjøre vår jobb. Så får Horneland og Emberland kjøre sitt show, sier midtstopperen til Eurosport.no.
– Var det litt rar stemning?
– Stemningen er fin. Vi får bare prøve å være profesjonelle. Det er litt rart å ha en trener som skal vekk, men klubben får bare håndtere det på en fin måte.
Joakim Våge Nilsen er enig i at mandagens økt var bra, men håper situasjonen ikke er bra og håper at det løser seg før 1. februar. Han har aldri opplevd noe lignende.
– Det var kjekt å se ham. Horneland er en bra mann. Uheldig alt som er skjedd og det er blitt slik det er blitt, sier han.
Her ankommer Horneland FKHs trening. Saken fortsetter under videoen:
Tidligere FKH-spiller Tor Arne Andreassen la fredag ut følgende melding da det ble kjent at Horneland skulle lede mandagens FKH-trening: «Blir litt av en stemning rundt frokostbordet på stadioen på mandag.»
– Det er bare rot fra ende til annen. Det er bare tull og tøys. Alle har en mening rundt det. Det er noen som har gjort noe galt her, og jeg tror ikke det er noen av de tre partene som har alt på det rene. Jeg fatter det ikke, sa Andreassen til Eurosport.no lørdag kveld.
– Jeg leste at han skulle møte på trening på mandag i Haugesund. Jeg ser ikke helt poenget med det hvis han likevel skal Rosenborg i februar, fortsatte han.
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12