OSLO/SARPSBORG (Eurosport.no): – Jeg får et innspill i situasjonen, men det er et klart innspill på at Normann tråkker bevisst oppå motspiller, sier dommer Ola Hobber Nilsen til Eurosport.no.
Det ble en utfordrende kamp for Hobber Nilsen mandag kveld med flere kontroversielle situasjoner og vanskelige avgjørelser. I andre omgang valgte han å vise ut Moldes Mathias Normann etter en stygg stempling. Et klart rødt kort mener dommeren.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
– Da er det voldsom opptreden, og det er rødt kort ifølge regelboka. I og med at det er bevisst, blir det ganske alvorlig med en gang. Da blir det rødt kort.
Saken fortsetter under videoen:

– Komfortable med det i ettertid

Etter kampen har han sett situasjonen på video og synes det er vanskelig å konkludere ut i fra bildene, men er trygg på at de tok en rett avgjørelse.
– Vi har folk som står nærme situasjonen og er komfortable med det i ettertid, sier Hobber Nilsen.
Normann selv mente utvisningen var feilaktig og at det ikke var med vilje.
– Jeg er tøff nok til å innrømme det hvis jeg skulle hatt rødt kort. Men helt ærlig og redelig så prøver jeg bare å sette ned foten mitt og treffer ham, sier han til Eurosport etter kampen.
Saken fortsetter under videoen:

– Usikker på om han faller før situasjonen

Midtbanespilleren mente også at han ble snytt for en straffe da han hektet sammen med Jon-Helge Tveita innenfor sekstenmeteren før pause. Dommeren kunne ikke se at det var kontakt under kampen. Også denne situasjonen har Hobber Nilsen sett i ettertid og er fortsatt usikker på om det er straffe.
– Ut i fra min vinkel kan jeg ikke se at det er noe kontakt. Vi har sett i ettertid at det er litt kontakt. Men fortsatt er jeg usikker på om han faller før situasjonen, at det er han som konstruerer det eller om dette er klink klar straffe. Under kampen er vi i alle fall ikke sikre på om det er straffe. Da går vi heller ikke for det.
– Det er om forsvarsspilleren henger igjen foten?
– Det er det som blir vurderingen. I ettertid ser vi at det er kontakt. Da blir diskusjonen om at det kanskje kunne ha vært straffe. Men der og da er vi ikke sikker. Fortsatt er vi ikke sikker etter kampen. Så blir det å komme seg hjem og evaluere situasjonen, sier Hobber Nilsen.
Saken fortsetter under videoen:

Se høydepunktene: Fyrverkeri av en fotballkamp i Sarpsborg

– Det er litt unødvendig

Stian Gregersen var svært misfornøyd da Sarpsborg 08 ble tildelt straffe i det 23. minutt. Gregersen spilte tilbake ballen til keeper Andreas Linde fra sekstenmeteren. Mikkel Agger jaget og ble hindret av Gregersen, og deiset i bakken innenfor sekstenmeteren. Straffe mente Hobber Nilsen, noe Molde-spilleren skjønte lite av.
– Det straffesparket var at han sprang på ryggen min og datt, sa Molde-forsvareren i pausen.
Den situasjonen hadde Hobber Nilsen god utsikt til.
– Forsvarsspilleren strekker seg ut og tar angrepsspilleren. Det er litt unødvendig. Da er det frispark. Innenfor sekstenmeteren er det straffe. Jeg er godt plassert og seg det klart å tydelig, forklarer dommeren.

Braut Håland med kunstscoring

Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
UEFA Europa Conference League
Super-innbytterne roses: – Bringer energi inn i Molde-laget
13/10/2022 KLOKKEN 21:12